Influenssarokotukselle voi pian varata Kaarinassa ajan

0
Arkistokuva influenssarokotuksesta.

Kaarinan kaupungin influenssarokotusten ajanvaraus käynnistyy 17.10.

Rokotuksia ryhdytään antamaan marraskuun ensimmäisellä viikolla. Samalla saa tarvittaessa koronavirustaudin tehosterokotteen. Rokotuspaikkana on Oskarintalo eli kaupunginvirasto.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkossa. Mikäli aikoja ei ole vapaana, kannattaa kokeilla uudestaan myöhemmin. Varsinkin ajanvarauksen käynnistymisen alkupäivinä vapaat ajat menevät nopeasti.

Maksuttomia influenssarokotuksia saavat aiempien vuosien tapaan riskiryhmiin kuuluvat, kuten kaikki yli 65-vuotiaat ja alle 7-vuotiaat, laitoksissa asuvat, sosiaali- ja terveyshuollon henkilöstö, raskaana olevat sekä varusmiespalveluksessa olevat.

Muut tarvitsevat influenssarokotuksiin reseptin, tai heidän on hankittava rokotuksensa muualta kuin Kaarinan terveydenhuollosta. Reseptin voi pyytää soittamalla terveyskeskukseen ja jättämällä soittopyynnön numeroon 02 588 2600.

Influenssakausi ajoittuu Suomessa yleensä joulu–huhtikuulle. Tautihuippu on tammi–helmikuussa. Rokote alkaa suojata noin kahden viikon kuluttua sen ottamisesta.