KaaPon uusi toiminnanjohtaja ei ole koskaan pelannut jalkapalloa – ”Minua koskettaa ja liikuttaa KaaPon yhteisöllisyys”

0
KaaPossa aiemmin seurakoordinaattorina työskennellyt Marika Huurre on seuran uusi toiminnanjohtaja. Sekä seurakoordinaattorin että toiminnanjohtajan pestit ovat palkallisia mutta osa-aikaisia, 80-prosenttisella työajalla. Huurre työskenteli aiemmin Turun Nappulaliigassa.

Kaarinan Poikien uusi toiminnanjohtaja on 49-vuotias Marika Huurre. Turusta kotoisin oleva Huurre aloittaa työssä virallisesti marraskuun alussa, mutta käytännössä hän jo sijaistaa pestin jättänyttä Harri Laaksosta.

Marika Huurre, mitä aiot muuttaa KaaPon toiminnassa?

– Ainakaan alkuvaiheessa isoja äkkikäännöksiä ei ole tulossa! Lähdemme elämään täällä yhdessä seura-arkea, ja pikkuhiljaa tehtävänkuva täsmentyy.

Olen työskennellyt KaaPossa vuoden verran seurakoordinaattorina, limittain ja lomittain Hatan kanssa, ja nyt varsinkin hallinnollisen työn määrä lisääntyy.

Olet filosofian maisteri kielitieteistä. Miksi olet työssä urheiluseurassa?

– Lapsena kielioppi oli minusta tosiaan kiinnostavampaa kuin urheilu, eikä minulla ole nuoruudesta mitään urheiluseurataustaa. En ole koskaan pelannut itse jalkapalloa. Silti olen tehnyt koko työurani jalkapalloseuroissa.

Alun perin kiinnostuin urheiluseuroista oman lapsen harrastuksen kautta. Organisaatiossa, jossa lapseni pelasi, oli tällaisen naisen kokoinen aukko. Humanistithan työllistyvät vähän joka paikkaan, ja hankin kaiken koulutuksen seurassa toimimisesta, mitä on ollut saatavilla.

Lapseni valitsivat pian muita urheilulajeja elämäänsä, mutta minut jalkapallo piti tiukasti otteessaan ja houkutteli kehittämään seuratoimintaa.

Ehkä urheiluseuroissa minua eniten kiehtoo se, miten paljon ja miten usean ihmisen elämään ne vaikuttavat. Tässä yhteisössähän on mukana paitsi pelaajat ja vapaaehtoistoimijat myös lasten perheet ja sukulaiset.

Olet työskennellyt nyt runsaan vuoden KaaPossa. Miksi juuri KaaPossa?

– Minua koskettaa, liikuttaa ja ällistyttää KaaPon yhteisöllisyys. KaaPo on hienolla tavalla ylpeä itsestään, ja henki on hyvä. KaaPo on ollut pitkään esimerkillinen seura ja tehnyt asioita huolellisesti ja suunnitelmallisesti.