Kaarina-lisästä nähdään vielä jälkinäytös

0
Jaana Shelby (kd.) halusi, että Kaarina-lisän palauttaminen käsitellään vielä kerran.

Kaarina-lisän tarina ei ole vielä loppuunkäsitelty, kuten Kaarinan kaupunginvaltuustolle maanantaina esitettiin. Tuen käyttöön ottamisesta valtuustoaloitteen tehnyt Jaana Shelby (kd.) halusi, että aloite palautetaan uudelleen valmisteluun.

Shelby vetosi Kaarinan haastavaan päivähoitotilanteeseen ja kotihoidon tuen kuntalisästä tehtyyn kyselyyn. Kyselyyn vastanneista lähes 80 prosenttia kertoi olevansa kiinnostunut järjestämään lapsensa hoidon kotona, mikäli Kaarina-lisä olisi käytössä. Kysely lähetettiin alle 3-vuotiaiden lasten vanhemmille.

– Perheet ovat moninaisia. Jollekin alle 3-vuotiaalle oma koti voi olla paras paikka. Tätä ovat myös asiantuntijat korostaneet. Kotihoito on yksi hoitomuoto muiden rinnalla ja perheillä tulisi olla aito mahdollisuus valita niiden väliltä, Shelby perusteli.

Hoitopaikkapula näkyy joka puolella


Shelby sai tukea myös muista puolueista. Perussuomalaisten ryhmyri Hans Huttunen toivoi, että aloite käsiteltäisiin viipymättä uudelleen, jotta Kaarina-lisä voitaisiin ottaa käyttöön jo ensi vuoden alussa ja näin helpottaa päivähoitoon kohdistuvaa painetta. Perussuomalaiset teki maanantaina myös valtuustoaloitteen Kuusiston päiväkodin ja Empolan koulun laajentamisesta. Aloitteen mukaan yli 20 lasta jonottaa Kuusistosta päiväkotipaikkaa.

Myös SDP:n Jere Järvinen ilmoitti olevansa Kaarina-lisän palauttamisen kannalla.

Kaarina-lisää maksettiin vuosina 2009–2015 kotona pieniä lapsiaan hoitaville perheille. Kaarina-lisä lakkautettiin aikoinaan säästösyistä. Tuen palauttamista on käsitelty viime keväästä saakka. Sivistyslautakunta ja kaupunginhallitus olivat tänä syksynä sitä mieltä, ettei Kaarina-lisää oteta käyttöön.