Kaarinan hyvinvointijaostosta yhtä iso kuin sote-lautakunnasta

0

Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta lakkautetaan, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa hyvinvointialueelle. Sen tehtäviä korvaamaan perustetaan kaupunginhallituksen alaisuuteen hyvinvointijaosto.

Kaupunginhallitus päätti tällä viikolla, että jaostosta on tulossa yhtä suuri kuin sosiaali- ja terveyslautakunnasta. Poliittisille päättäjille on 11 paikkaa.

Jaoston kokoonpanosta käydään parhaillaan neuvotteluja, ja nimistä päätetään myöhemmin valtuustossa.

Uusi jaosto vastaa kunnan vastuulle jäävistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävistä sekä kaupungin ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toimintojen yhteensovittamisen seurannasta. Lisäksi jaosto vastaa työllistämisen ja kotouttamisen toimintalinjauksista.