Kaarinan keskustan arkkitehti­kilpailuun otettiin tuumaustauko

0
Kaarinan ydinkeskustasta merkittävä osa on tällä hetkellä tie- ja pysäköintialuetta. Arkkitehtikilpailun toivotaan tuovan ideoita, miten Kaarinan ydinkeskusta ei jatkossa enää vaikuttaisi pelkältä isojen teiden risteykseltä.

Kaarinan ydinkeskustan arkkitehtikilpailu ei vielä saanut lopullista nuijankopautustaan, vaan Kaarinan kaupunginhallitus jätti asian vielä pöydälle.

Kilpailu on tarkoitus pitää 15.11.–14.3 ja tulokset julkistaa ensi keväänä tai kesällä. Hallitus halusi käydä vielä poliittisten ryhmien kanssa keskustelua kilpailun tavoitteista sekä harkita palkintolautakunnan kokoonpanoa. Hallitus piti parempana, että mukana olisi useita edustajia eri puolueista.

Palkintolautakunnassa olisi pohjaehdotuksen mukaan ollut Kaarinan kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Marjo Uotila (kok.) ja varapuheenjohtaja Sari Hukkanen (sd.), kaupunginjohtaja Harri Virta, tekninen johtaja Jyrki Haapasaari, kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää sekä kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen.

Palkintosumma on alustavasti 140 000 euroa, ja se on laskettu mukaan ensi vuoden talousarvioraamiin. Yhteensä rahaa tarvitaan kilpailun järjestämiseen 220 000 euroa.

Kilpailualue käsittää Kaarinan ydinkeskustan. Koko on 39 hehtaaria. Kilpailutöiltä toivotaan innovatiivisuutta energia-, asumis- ja liikenneratkaisuissa.

Kaupunkikehityslautakunnan käsittelyssä Arto Elo (sd.) oli jättänyt kilpailusta eriävän mielipiteen. Hänen mielestään näin suuri satsaus keskustan suunnitteluun ei ole paikallaan juuri nyt, vaan aika ja varat pitäisi käyttää keskeneräisten hankkeiden valmiiksi saamiseen. Hän epäili, että tulevia voittoratkaisuja ei kustannussyistä ole mahdollista toteuttaa ja kilpailuohjelma on rakennettu liiaksi sen varaan, että Paraistenväylä eli Kurkelantien jatke toteutuu ja 110-tietä voidaan kaventaa.