Kati Hakalaxin kolumni: Kiitos!

0

Hyvän tekeminen tekee hyvää. Omalla pienellä teolla voi olla toiselle valtavan suuri merkitys.

Olemme saaneet jälleen konkreettisesti nähdä ja kokea ihmisten halun auttaa, kun yksi Punaisen Ristin tunnetumpia tapahtumia, Nälkäpäiväkeräys, on takana. Punaiset liivit ja lippaat ovat näkyneet vilkkaasti lähiviikkoina katukuvassa ja kauppojen edustoilla, ja hyvin ne on myös löydetty – keräys tuotti jälleen kerran valtavan suuren määrän apua sitä tarvitsevalle, lähellä ja kaukana.

Keräysvastaavamme Esko Vihervän mukaan tänä vuonna Kaarinan alueella aktivoituivat upeasti erityisesti koulut. Esimerkiksi Kotimäen koululla pidettiin erityinen Nälkäpäivätempaus, jossa koulun puffettituotoilla osallistuttiin keräykseen. Tahdomme antaa lämpimän kiitoksemme jokaiselle lahjoittajalle ja jokaiselle keräyksen vapaaehtoistyöntekijälle. Kutsumme teidät keräyskahveille vielä syksyn aikana.

Syksyn toiminta jatkuu aktiivisena Kaarinan alueen SPR:llä. Ukrainalaisten auttaminen on edelleenkin hyvin ajankohtaista. Voit lahjoittaa hätävarastollemme muun muassa talvivaatteita, hygieniatuotteita ja ruokasäilykkeitä.

Ruoka-apu Kaarinassa jatkaa normaaliin tapaan: viisi ruoka-avun pistettä toimii päivittäin koulujen hävikkiruoan jaossa. Näiden lisäksi ensiaputoiminta, läksyhelppi, ystävätoiminta, tyttökerho ja monet muut toiminnot ovat tarjolla.

Haemmekin toimintaamme mukaan uusia vapaaehtoisia, myös erilaisten vastuuroolien pariin ystävä- ja nuorisotoiminnassa. Ajankohtaisia tapahtumia voit seurata osastomme netti- ja Facebook-sivuilta. Jos haluat lahjoittaa tavaraa, tai saada lisätietoa toimintamahdollisuuksistamme, voit laittaa viestiä Facebookin kautta, tai osastomme sähköpostiin (kaarina@osasto.punainenristi.fi).

Lämmintä syksyä sinulle ja läheisillesi!

Kati Hakalax

Puheenjohtaja, SPR Kaarinan osasto