Katso Kaarinan seurakuntavaaliehdokkaat täältä – Samalta listalta löytyy sekä perussuomalaisia että vihreä

0
Seurakuntavaaleissa äänestetään, ketkä päättävät oman seurakunnan sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän linjauksista seuraavana neljänä vuotena. Kuva on Kaarinan kirkon kellotapulilta.

Moni on tottunut ottamaan kirkon ratkaisut kuin jyrähdyksinä taivaalta, joihin ei pysty vaikuttamaan, vaikka todellisuudessa kuka tahansa seurakuntalainen pystyy muokkaamaan kirkon linjauksia äänestämällä seurakuntavaaleissa. Oikea ajankohta on marraskuussa jälleen edessä, ja Kaarinan seurakunnassa päättäjänpaikoista kisaa 40 ehdokasta.

Määrä on muutaman ehdokkaan verran pienempi kuin viime vaaleissa neljä vuotta sitten. Etunimen perusteella hiukan yli puolet ehdokkaista on naisia.

Ehdokkaiden ikiä ei ole julkistettu, mutta mukana on esimerkiksi Kaarinan kaupungin nykyisestä nuorisovaltuustosta Rasmus Hakala ja Otto Tammi, ensin mainittu kokoomuksen ja toiseksi mainittu partiolaisten listalta.

Kokoomuksella ja SDP:llä oma lista

Seurakuntavaaleissa paikoista mittelevät puolueiden sijaan valitsijayhdistykset. Tosin niissä on yleensä mukana kuntapolitiikasta tuttuja nimiä. Ainoa selkeästi politiikan ulkopuolinen ryhmä Kaarinassa on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän erikoisuus, partiolaisten oma lista. Partiolaiset ovat aktiivisesti olleet päättämässä seurakuntien asioista, ja tältä listalta löytyy yleensä nuoria ehdokkaita.

Pisin ehdokaslista Kaarinassa – 16 ehdokasta – on Yhteinen kirkkomme -ryhmällä, josta löytyy tuttuja nimiä kuntapolitiikasta sekä keskustan, kristillisdemokraattien että perussuomalaisten joukosta. Mukana on jopa yksi kuntavaaleissa vihreitä edustanut. Lisäksi listalta löytyy ehdokkaita, joilla ei ole taustaa kuntapolitiikasta.

Partiolaisilla on 12 ehdokasta, kokoomuksella on kahdeksan ja SDP:llä neljä. Vihreillä oli viime seurakuntavaaleissa oma listansa, mutta nyt puolue ei aktivoitunut.

Yhtymävaltuustoon kuusi kaarinalaista

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt paitsi paikallisiin seurakuntaneuvostoihin myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, jossa päätetään koko yhtymän kymmenen seurakunnan asioista. Kaarinassa lähes kaikki ehdokkaat pyrkivät kumpaankin elimeen: ainoastaan yksi henkilö pyrkii vain yhtymävaltuustoon, neljä pelkästään seurakuntaneuvostoon.

Muutoksia on todennäköisesti Kaarinan seurakunnassa luvassa, sillä nykyisen seurakuntaneuvoston 14 jäsenestä ainoastaan 9 pyrkii jälleen mukaan.

Jaossa kaarinalaisille on seurakuntaneuvostosta 14 paikkaa. Yhtymävaltuuston 51 paikasta kuusi on varattu Kaarinalle.

Seurakuntaneuvoston vastuulla on oman seurakunnan linjaukset, kuten se, miten tehdään nuorisotyö- ja diakoniatyötä, sekä keitä työntekijöitä palkataan. Kirkkovaltuusto taas päättää seurakuntien budjetista ja kiinteistöistä, hautausmaasta ja virkojen perustamisesta.

Kaarina-lehti julkaisee luettelot Piikkiön seurakunnan ehdokkaista myöhemmin.

Käy äänestämässä

  • Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.
  • Varsinainen vaalipäivä 20.11.
  • Vaalien teema on ”Uskottu toivottu rakastettu”. Teema tulee kirkon Ovet auki -strategiasta, jonka mukaan kirkon on kutsuttava mukaan kaikenlaiset ihmiset.

Ehdokkaat Kaarinan seurakunnassa

 

Kaarinan SDP

Aaltonen, Anitta Y, S

Gustafsson, Irja Y, S * (y)

Reunamo, Ismo Y, S

Törnblom, Tuula Y, S

Kokoomus ja sitoutumattomat

Hakala, Rasmus Y, S

Järvinen, Ilkka Y, S

Lenets, Juha Y, S

Myntt-Rinne, Ulla-Maija Y, S

Mäkinen, Paula Y, S *

Nevalainen, Paavo Y, S

Nissilä, Riitta Y, S

Tapper, Keijo Y, S

Partiotyön Ystävät

Ketoja, Jasmin Y, S

Koiranen-Kortemäki, Nina Y, S

Kuusisto, Tero Y, S

Laaksonen, Annina Y, S

Laine, Samuli Y, S

Lehtonen, Mirkka Y, S * (y)

Ranne, Maria Y, S *

Rantala, Anniina Y, S * (y)

Suominen, Salli Y, S

Tammi, Otto Y, S

Tiainen, Minna Y, S *

Viherlaakso, Jenna S

Yhteinen Kirkkomme

Agge, Markku Y, S

Eklund, Tuula Y, S

Erkkilä, Raimo Y, S * (y)

Heinonen, Pekka Y, S

Huhti, Maija Y, S

Hörkkö, Ulla Y, S

Järvinen, Elias Y, S

Kirjonen, Timo Y, S

Malmi, Ari Y, S *

Peltonen, Kaarina S *

Seivästö, Anne S *

Seivästö, Ismo Y

Takala, Satu Y, S

Tuomarila, Tiina Y, S

Tuominen, Juha Y, S

Viherkoski, Sirpa S

* = ehdokas on nykyisessä seurakuntaneuvostossa

(y) = ehdokas on nykyisessä yhtymävaltuustossa

Y = ehdokas pyrkii yhtymävaltuustoon

S = ehdokas pyrkii seurakuntaneuvostoon