Kirkoissa jatkossa vain 18 astetta

0
Kaarinan kirkko. Arkistokuva.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on mukana kansallisessa Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa.

Seurakuntayhtymä käy läpi tilojensa lämmöt ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan laskemaan lämpötiloja. Toimisto- ja työskentelytiloissa pyritään saamaan huonelämpötila mahdollisimman lähelle asumisterveysasetuksen mukaista +20 asteen alarajaa. Kirkoissa tavoitteeksi ollaan asettamassa +18 astetta.

Työntekijöitä kannustetaan myös huomioimaan energiansäästö työskentelyssään. Tämä tarkoittaa muun muassa turhan valaistuksen sammuttamista niistä tiloista, joissa ei paraikaa työskennellä.

Tiedotteen mukaan seurakuntayhtymä haluaa osaltaan varmistaa, että sähköä riittää Suomessa kaikille alkavana lämmityskautena.

Seurakuntayhtymällä on runsaat 200 kiinteistö- ja asuntokohdetta. Vuosittaiset lämmityskulut ovat olleet noin kaksi miljoonaa euroa. Osassa kiinteistöistä hyödynnetään uusiutuvia energiaratkaisuja. Esimerkiksi Piikkiön kirkko lämpenee maalämmöllä.