Kolme poimintaa kalenteriin: Hetki Espanjaa Kaarinassa ja miksi Hovirinnan ranta loistaa

0
Tapio Väntsi pitää verkon läpi siivilöityvästä valosta, joka samalla tuo verkon esiin. Kuva on toiminut innoituksena Hovirinnan rannan valoinstallaatiolle. Arkistokuva.

Kaarina-lehti poimii viikoittain Kaarinan tapahtumatarjonnasta kolme kiinnostavaa vinkkiä.

ESPANJA Kun Suomen lokakuun kelit väsyttävät, piristystä voi etsiä aurinkoisemmista maista. Kaarina-salissa pidetään tänään keskiviikkona espanjalaisen kirjallisuuden ja runouden ilta. Ohjelmassa on miniluento veijariromaaneista, Lorcaa laulettuna ja lausuttuna sekä runoja. Esiintyjinä ovat Terttu Virta, Martti Lappi, Riitta Vasenkari ja Heli Hukkanen. Espanjalaisen kirjallisuuden ja runouden ilta 19.10. klo 17.30.

VALOTAIDE Jos Hovirinnan rannalla ihmetteli jänniä valoja, syyllinen löytyy tästä: valotaiteilija Tapio Väntsin valoteos Ankkuri kesään on palannut Hovirinnan venesatamaan. Teos valaisee aamukuudesta iltayhdeksään ja iltaseitsemästä yöyhteen. Ankkuri kesään Hovirinnan rannassa 18.11. asti.

VAUVAT Kaarinassa on pikkulapsiperheille tarjolla useita perhe- ja vauvakahviloita. Piikkiössä MLL:n Nuppula on kiinni, mutta muita avoimia perhekerhoja löytyy. Syysloman kunniaksi Kaarinan MLL:n perhekerhossa on perjantaina pomppulinna. Seuraavat kerrat Littoisten seurakuntatalolla ke 19.10. klo 13 ja to 20.10. klo 9.30 (Kaarinan srk), Oskariinassa pe 21.10. klo 9.30 (MLL) sekä Poikluoman seurakuntatalolla ti 25.10. klo 9.30 (Kaarinan srk). Piikkiön pappilassa perhemuskari ma 24.10. klo 17.30 sekä perhekahvila to 27.10. klo 17.30 (Piikkiön srk).