Krossin yrittäjät perustivat oman yhdistyksen

0
Krossin Kehitys ry:hyn on liittynyt tähän mennessä nelisenkymmentä yritystä. Potentiaalia kasvuun on, sillä Krossi on yli 300 yrityksen alue, kertovat yrittäjät Jari Peltomaa, Tomi Kurkilahti, Timo Mannonen, Reijo Lindström ja Esko Vihervä.

Kaarinaan perustettiin syyskuussa kolmas yrittäjäyhdistys. Krossin Kehitys ry:n päätavoitteena on tukea Krossin alueen yrittäjiä.

Yhdistykseen on liittynyt tähän mennessä 40 yritystä, mutta puheenjohtajan Timo Mannosen mukaan potentiaalisia jäseniä on huomattavasti enemmän, sillä Krossin alueella toimii yli 300 yritystä.

Hänen mukaansa aloite uuden yhdistyksen perustamiselle tuli Kaarinan Yrittäjistä. Krossi poikkeaa muista Kaarinan yritysalueista ja Krossin yrittäjät ovat järjestäneet omia tapahtumiaan, kuten Krossin Kevättuuletusta.

– En tiedä tästä lähistöltä toista yritysaluetta, jossa olisi samanlainen yhdessä tekemisen meininki. Krossin yrittäjät on tähän asti toiminut Kaarinan Yrittäjien alajaostona. Sieltä tuli toive, että erkaantuisimme omaksi yhdistykseksi. Tämä on hallinnollisesti selkeämpää, Mannonen perustelee.

Hänen mukaansa välit Kaarinan ja Piikkiön yrittäjäyhdistyksiin ovat kunnossa.

– Yhteistyö yhdistysten välillä jatkuu edelleen. Jos Krossissa toimiva yrittäjä haluaa olla myös Kaarinan Yrittäjien jäsen, siihen ei ole mitään estettä.

Suunnitteilla lisää yhdessä tekemistä


Vuodesta 2014 lähtien yrittäjänä toiminut Mannonen pyörittää Seriman Oy -nimistä painotaloa. Yritys muutti Liedon Tuulissuolta Kaarinaan vuosi sitten. Krossiin päätyminen oli Mannosen mukaan onnekas sattuma.

– Mitään suurempia haasteita en ole vielä Krossista löytänyt. Alue kasvaa ja kehittyy kovalla vauhdilla. Tästä on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan. Se tuli positiivisena yllätyksenä, että täällä on niin hyvä yhteishenki yrittäjien välillä, kaarinalaislähtöinen yrittäjä kuvailee.

Krossin Kehitys ry:n tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja tiivistää yritysten välistä yhteistyötä entisestään. Krossin Kevättuletuksen lisäksi suunnitteilla on muitakin yhteisiä tapahtumia.

Marraskuussa alueen yrittäjiä kutsutaan koolle glögi-iltaan. Tammikuussa starttaavat kuukausittaiset Kross together -aamukahvitilaisuudet, joissa yrittäjät saavat vaihtaa kuulumisia. Mannonen näkee verkostoitumisen olevan todella tärkeää yrittäjälle.

– Uskon yhdessä tekemiseen. Sillä tavalla saadaan alueen sisällä kauppaa aikaiseksi ja kehitettyä palveluja. Yrittäjät toimivat myös toistensa tukiverkostona. Neuvon kysyminen naapurilta voi joskus viedä eteenpäin hyvinkin paljon.