Kysy sote-uudistuksesta Kaarina-talolla tällä viikolla

0
Kaarinan terveyskeskus.

– Ylätason viesti hyvinvointialueuudistuksessa on ollut, että olkaa huoleti, arjen palveluissa mikään ei muutu – vaikka koko uudistus toteutettiin siksi, että asiat muuttuisivat, kommentoi Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston puheenjohtaja Hannu Hurme (kok.).

– Palvelut on tarkoitus yhdenmukaistaa, hinnat samoin, omaishoitajien edut, hoitojonot ja niin edelleen. Ihmisiä huolettaa, kun tietoa ei ole siitä, missä mennään ja miten juuri minun palvelujeni käy. Halusimme järjestää tilaisuuden, jossa näistä asioista voisi kysyä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueen vastuulle noin kolmen kuukauden kuluttua. Hyvinvointialueuudistuksesta on toistaiseksi tiedotettu lähinnä siitä, mitä toimia uuden organisaation luomiseksi on tehty, mitä haasteita tietopalvelujen yhdistämisessä on ja miten työntekijöiden palkanmaksu varmistetaan. Kuntalaisia eniten kiinnostava seikka – miten juuri oman itsen tarvitsemat sosiaali- ja terveyspalvelut arjessa muuttuvat – on loistanut poissaolollaan.

Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvosto sekä vammaisneuvosto päättivät paikata vajetta. Ne järjestävät ensi keskiviikkona kaikille avoimen tilaisuuden siitä, miltä vammaisten ja ikäihmisten palvelut tulevaisuudessa näyttävät.

Puhumassa tilaisuudessa on Mikko Pakarinen , joka on siirtymässä Kaarinan sosiaali- ja terveysjohtajan virasta hyvinvointialueen sote-palvelujen tulosaluejohtajaksi . Pakarinen on luvannut vastata kaupunkilaisten kysymyksiin. Koska jotkin toiveet voivat vaatia selvittelyjä, kysymyksiä kannattaa toimittaa hänelle etukäteen sähköpostitse, osoitteella mikko.pakarinen@kaarina.fi.

Lisäksi Kaarinan erityisliikunnan suunnittelija Petteri Laakko kertoo tilaisuudessa liikkumisen ongelmista, joita vammainen tai ikäihminen arjen elämässään kohtaa.

– Sekin, että vastauksia ei vielä ole, on hyvä saada tietää, muistuttaa Hurme.

– Hyvinvointiuudistuksen alussa arki ei varmaan suuresti muutu, mutta kyllähän jotain eroja täytyy olla tulossa. Esimerkiksi omaishoidossa on kunnissa ollut valtavan iso hajonta. Siinä on työ, että se saadaan edes jollain lailla tasapuoliseksi.

Tilaisuus alkaa Kaarina-talolla keskiviikkona 5.10. kello 17. Kahvitarjoilu alkaa jo klo 16.30.