Lasten Lystikkäissä käy satoja perheitä – Lystiä on kahdesti kuussa

0
Suuri punainen pomppupatja oli Lasten Lystikkään vetonaula toimittajan käydessä paikalla. Patjalla temmellys ja loikkiminen on kaksivuotiaan Vilho Saarion suosikkipuuhaa.

Tanssahtelijoille diskoa, temppuilijoille vanteita, herkkusuille pullaa… Lasten Lystikkäissä riittää puuhaa.

– Meidän poppoomme ikähaarukka on 2–7, mutta jokaiselle on löytynyt kivaa tekemistä, kertoo Lystikkäässä lastensa kanssa syyskuussa huvitellut Suvi Virta.

Kaarinan liikuntapalvelut järjestävät yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa Vaparissa ilmaisia Lasten Lystikäs -tapahtumia, joissa ideana on lasten ja aikuisten yhteinen leikkiminen ja touhuaminen. Lasten Lystikäs tarjoaa leikeille liikunnallisen ympäristön.

Kaarinan kaupungin liikuntasuunnittelija Mia Kettunen kertoo, että keskimääräisesti Lystikkäisiin osallistuu noin 250 kävijää per kerta, mutta parhaimmilla kerroilla kävijöitä on ollut jopa 400.

Lasten Lystikkäät ovat pysyneet Kettusen mukaan vuosien mittaan suhteellisen samanlaisina. Joitakin välinehankintoja tehdään aina välillä. Viimeisimpänä lisäyksenä on Airtrackin ilmatäytteinen temppupatja.

Kettusen mukaan ilmainen tapahtuma on kuntalaisten mieleen. Hän kertoo monien lastensa kanssa kävijöiden osallistuneen tapahtumaan itse lapsena.

Lasten Lystikkäitä järjestetään Vaparissa noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Vaparissa järjestettävien Lasten Lystikkäiden lisäksi Ristikallion lastentalolla, Empolan koululla ja Piikkiön yhtenäiskoululla pidetään jokaviikkoisia Minilystikkäitä. Minilystikkäissä peuhataan liikuntasaleissa erilaisilla temppuradoilla.

Mini Lystikkäissä kävijöitä on noin 20 osallistujaa per kerta. Kettunen vinkkaa, että mukaan mahtuisi lisää vielä lisää leikkijöitä.

Vaparissa järjestetään myös kerran syksyn aikana Soveltava Lystikäs, joka on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Seuraavat Lasten Lystikkäät Vaparissa 8. ja 29.10. klo 10–13.