Maksoiko Kaarina näkyvyydestä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa? – Ennätykset rikottiin

0
Benjamin Peltosen ja Sami Heleniuksen tanssi oli Euroviisu-teemaisen illan viimeinen. – Ekaa kertaa euroviisuja edusti kaupunki eikä maa, Peltonen veisteli Tanssikupla-ohjelmassa. Ohjelmasta otetussa kuvakaappauksessa juontaja Ernest Lawson, Peltonen, Helenius ja Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

– Jos koskaan niin nyt Kaarina ainakin on kaikkien tietoisuudessa! hehkutti Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta sunnuntai-illalla, kun hän vieraili suorassa Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä.

Hän ojensi show’ssa onnittelukassin Benjamin Peltoselle ja Sami Heleniukselle, joista ensin mainittu ällistyi kaupunginjohtajan yllätysvierailusta niin paljon, että MTV3:n live-lähetykseen lipsahti kirosanoja.

Benjamin ja Sami oli edellisessä lähetyksessä arvottu toistensa pareiksi parinvaihtoviikolla. He kumpikin sattuvat olemaan Kaarinasta kotoisin, ja lopulta koko heidän esityksensä paisui Kaarina-teemaiseksi.

He olivat saaneet tanssittavakseen Euroviisu-teemaisessa kisassa Iso-Britannian vuoden 1968 Euroviisu-biisin, Cliff Richardin Congratulationsin. Pojat ilmoittivat esityksensä kuvaavan sitä, miten Benjamin oli hukannut itsensä pääkaupunkiin mutta löysi Samin kautta kadonneen sisäisen kaarinalaisensa. Tuloksena oli hulvaton quick step -esitys.

Esitys sai koko tuomaristolta täydet pisteet ja ylistystä ylistyksen perään. Jorma Uotilan mukaan tanssiesitys oli varma, taidokas ja superviihdyttävä, Krista Siegfrids ilmoitti päänsä räjähtävän esityksen täydellisyyden vuoksi ja Jukka Haapalainen kuvasi tanssin menoa mielettömäksi.

– Nyt rikottiin kyllä kaikki ennätykset, ihmetteli juontaja Ernest Lawson.

Pari sai suurimman pistemäärän tässä ohjelmassa koskaan. Ohjelmaa on esitetty vuodesta 2006.

– Kyllä tämä loppuhuipentuma, Benjamin ja Samin esitys on sellainen, mistä tullaan puhumaan vielä vuosien jälkeen, mietti tuomari Helena Ahti-Hallberg kisaillan lopuksi.

Kaarinasta katsomaan olivat Harri Virran lisäksi tulleet hänen vaimonsa Anne Sario-Virta, Kaarinan hallintojohtaja Päivi Antola ja tämän tytär Laura Lassila.

Benjamin Peltonen on tunnettu Instagram-menestyksestään 2010-luvulla, ja hän on sittemmin toiminut laulajana ja televisiokasvona. Sami Helenius on arvomitaleja voittanut ammattitanssija, joka on ollut mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vuodesta 2019. Peltosen vakipari tämänvuotisessa kisassa on ammattitanssija Saana Akiola.

Tanssii tähtien kanssa -jakso 7, jossa Kaarina on esillä, on katsottavissa MTV3:n Katsomossa maksutta.

Kaarina sai arpaonnella valtavan näkyvyyden

Kaarinan hallintojohtaja Päivi Antola, mistä tiesitte mennä mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan?

– Ohjelman tuotannosta otettiin meihin yhteyttä alkuviikolla eli sen jälkeen, kun parit tähän kisailtaan oli arvottu. Ei meille itsellemme olisi tullut mieleenkään, että olisimme voineet olla mukana. Yleensähän tällainen näkyvyys pruukaa olla maksullista.

Kaarinan kaupunki ei siis maksanut ohjelmassa saadusta näkyvyydestä?

– Ei.

Meille tuli vain omat kulut, kuten matkat, T-paidat ja Kaarina-kassi sekä hyväntekeväisyys-summa.

Kaupunki lupasi tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen, jonka kohteen Benjamin Peltonen ja Sami Helenius saavat päättää. Mikä summa oli?

– Tuhat euroa.

(Tiistaina Kaarina-lehden mennessä painoon ei vielä ollut selvinnyt, mikä hyväntekeväisyyskohde valittiin.)

Millainen show oli?

– Ikimuistoinen kokemus. Tunnelma oli ihana ja lämmin – ihan fyysisestikin. Hiki pukkasi päälle. Onneksi meidän ei tarvinnut tanssia!

Ja onneksi saimme kalenterit sopimaan. Kaupunginjohtaja osallistui samana viikonloppuna moneen muuhunkin tapahtumaan, kuten lauantaina Yrittäjägaalaan, jossa hänet palkittin.

Mikä ohjelmanteossa yllätti?

– Usein show’t näyttävät televisiossa upeammilta kuin paikan päällä, mutta Tanssii tähtien kanssa oli yhtä hieno livenä. Tosin tila on paljon pienempi kuin ruudulta on näyttänyt.

Mitä luulet, miksi Kaarina sai näin paljon huomiota?

Ehkä Kaarina on sympaattisen kokoinen ja herättää positiivisia fiiliksiä. Oli hienoa, että vaikka nämä pojat eivät enää asu täällä, he halusivat nostaa kotiseutua esille.

Ohjelmassa on pari myös Tampereelta, mutta Tamperetta ei ole tuotu suuremmin esille.

Kaarinan kannalta moni asia sattui nyt tapahtumaan onnellisten tähtien alla. Arpaonnea oli esimerkiksi se, että Benjamin ja Sami sattuivat pariksi.

Aiotteko hyödyntää tätä nostetta?

– Kyllä! Saimme paljon julkisuutta, ja otimme viestintätoimiston avuksi ottamaan tätä nyt haltuun pitkäjänteisesti. Kaarinassahan on paljon tanssiin liittyviä asioita, kuten tanssiseuroja, tanssin päivää ja Littoisten lava. Lava oli muuten hiljattain AlfaTV:ssä Tanssi kanssain -ohjelmassa.