Miksi hiekkaparkkiksen kuoppia ei korjata Kaarinan keskustassa?

0
Lukijan kuva Kaarinan ydinkeskustan kuopista.

Kiukkuiseksi eläkeläis-Raimoksi itseään kutsunut lukija lähetti Kaarina-lehdelle kuvan montuista Kaarinan ydinkeskustan hiekkapysäköintialueella.

– Eikö kaupungilta löydy yhtään lapiomiestä, joka voisi käydä montut peittämässä? Korvaako kaupunki, jos auto rikkoontuu noissa? hän manaili.

Kaarinan tiemestari Kari Uronen vastaa, että kyllä lapiomiehiä on kaupungilta löytynyt: nämä kuopat on käyty kuukauden sisällä jo kahdesti peittämässä.

– Joka sateen jälkeen tie on taas samanlainen, hän toteaa.

– Ihan tavallinen sade tuo kuopat takaisin. Tällä kohdalla autot kiihdyttelevät, jarruttelevat ja kääntyilevät, ja niin kauan kuin pysäköintialue on hiekkapohjainen, ongelma säilyy.

Kaarinan keskustassa on ollut väliaikainen hiekkakenttä pysäköintialueena nyt viitisen vuotta, ja lähes yhtä kauan sen sisääntuloväylälle on muodostunut isoja kuoppia. Näillä näkymin väliaikaisratkaisusta päästään eroon ensi vuonna, jolloin hiekkakentän tilalle rakennetaan Kaarinan uusi tori ja koko alue viimeistellään.

Jos kuopista haluaisi jo nyt kunnolla eroon, tielle pitäisi tehdä isompi rakenteellinen korjaus. Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari kertoo, että koko tie pitäisi tiehöylällä pehmentää kuoppien pohjaan asti. Pelkkiin painanteisiin laitettu murske on tilapäinen apu, sillä irtomateriaali lähtee ensimmäisen sateen tullen liikkeelle.

Mikäli auto hajoaa montuissa, kaupunki ei pääsääntöisesti ryhdy maksumieheksi, vaan korvausta haetaan omasta autovakuutuksesta.

Yksi hyvä puoli näissä kuopissa on:

– Keskustassa on paljon kevyttä liikennettä. Nämä kuopat toimivat autojen hidasteena, vaikka eiväthän ne tietenkään oikeanlaisia hidasteita ole, kommentoi Haapasaari.