Päävalmentajan vaihdos tuli KaaPolle hankalaan paikkaan – Uusi valittiin eilen, ja myös muita muutoksia on edessä

0
KaaPon Jani Jussila ja SalPan Tobias Laaksonen kohtasivat paikallisottelussa Kaarinassa elokuun alussa. Ensi kaudeksi SalPa on matkalla Ykköseen, kun taas KaaPo hakee vauhtia uuden valmennuksen kera miesten edustusjoukkueeseen Kolmosen tasolta.

Kakkosesta pudonnut Kaarinan Pojat on löytänyt uuden päävalmentajan edustusjoukkueeseen. Loppukauden joukkuetta luotsannut Merdan Mahmud ilmoitti viime viikolla purkavansa sopimuksen.

Vastuuroolin ottaa nyt hoitaakseen kahden vuoden sopimuksella 33-vuotias Eetu Kaipio, joka on viime vuodet valmentanut niin juniori- kuin aikuispelaajia Turun seudun seuroissa.

Pitkän pelaajauran Suomen korkeimmilla sarjatasoilla tehnyt Kaipio kuului menneellä kaudella Kolmosessa pelaavan Maskun Palloseuran valmennusryhmään. Sitä ennen Kaipio on toiminut muun muassa turkulaisen FC Interin BSM-joukkueen vastuuvalmentajana.

– Sikäli Merdanin halu purkaa sopimus tuli hankalaan paikkaan, että lokakuun alussa kauhean moni kova valmentajanimi ei ole enää vapailla markkinoilla. Siksi voimme olla kyllä tyytyväisiä, että saimme Eetun jatkamaan hänen työtään. Hän on nuori, kunnianhimoinen ja eteenpäin pyrkivä valmentaja, jolla on kokemusta nuorten pelaajien kasvattamisesta kohti korkeampia sarjatasoja, iloitsee KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen.

Veikkausliigan ja Ykkösen kokemusta

Hyvinkäällä syntynyt ja Nurmijärven Nappulaliigassa pelaajauransa startannut Kaipio ehti noin kymmenen vuotta kestäneellä aikuisurallaan edustaa Veikkausliigassa MyPaa, Ykkösessä Klubi 04:sta, Viikinkejä ja Hakaa. Viimeisimmät miesten pelinsä keskikenttäpelaaja pelasi Kakkosessa ja Kolmosessa Rauman Pallo-Iirojen riveissä kausina 2016–2019.

– Uskon, että Kaipion ohjaksissa meillä on hyvät eväät lähteä rakentamaan edustusjoukkueen toimintaa uudelta pohjalta ensi kauden Kolmosessa. Opettajakoulutuksen omaavana hän on saman tyyppinen kuin opettaja jalkapallokentällä kuin Merdankin, Olli Tuominen sanoo.

Mahmudin siirtyminen toiseen seuraan täysipäiväiseksi valmentajaksi tuli Tuomiselle yllätyksenä edustusjoukkueen kauden viimeisen pelin jälkeen.

– Minulle asti tieto tuli sunnuntaina 2. päivä lokakuuta. Vaikka ajankohta oli huono, ymmärrän hyvin kuitenkin tilanteen eikä KaaPo halunnut missään nimessä olla siirron esteenä. Onhan päätoiminen valmentajan rooli aivan eri kuin oman työn ohessa valmentaminen, Tuominen vertaa.

Mahmud ehti toimia vain kolme kuukautta KaaPon päävalmentajana. Häntä edeltänyt päävalmentaja erotettiin.

”Kakkosen peli kehittää nuorta enemmän kuin A-nuorten SM-sarja”

Merdan Mahmudin heinäkuussa alkaneella päävalmentajakaudella muun muassa Kaarina-lehteen on tullut useita yhteydenottoja siitä, ettei seurassa ole tuettu riittävästi A-juniori-ikäisiä pelaajia halussaan pelata nimenomaan P20-SM-joukkueen pelejä edustuksen Kakkosen pelien sijaan. KaaPon puheenjohtaja Olli Tuomisenkin korviin on kantautunut vastaavanlaisia yhteydenottoja, mitä hän ei täysin ymmärrä.

– Jonkinlaista närkästymistä on ollut, mikä tuntuu vähän erikoiselta. Edustusjoukkueen pelaajarunko on kaventunut kauden aikana pelaajasiirtojen, loukkaantumisten ja sairastelujen takia niin paljon, ettei kokoonpanossa ole ollut heikoimmillaan kuin 13 pelaajaa. Lisäksi edustusjoukkueen pelaajilla on ollut sopimus pelaamisesta, ja silloin päävalmentajan tehtävä on ollut päättää, missä joukkueessa pelaaja pelaa. Näin se on ollut aina, eikä pelkästään kuluvalla kaudella, Tuominen kertaa.

KaaPon toiminnanjohtaja vaihtuu

Olli Tuominen myös ihmettelee sitä, miten Kakkosen pelejä on yhteydenotoissa vähätelty verrattuna A-nuorten SM-sarjan peleihin.

– Oma mielipiteeni on se, että kyllä miesten tasolla Kakkosen peli on kehittävämpi tapahtuma nuorelle pelaajalle tulevaisuutta ajatellen kuin A-nuorten pelit, vaikkakaan voittoja ei tälle kaudelle miesten peleissä ei ole montaa tullut. Täytyy muistaa, että Kakkosen B-lohko oli myös todella kovatasoinen.

Kokonaisuutena Tuominen näkee, että edustusjoukkueen heikon kauden taustalla oli liian suuri pelaajavaihtuvuus viime kauteen nähden. Seurassa onkin edessä muutamia organisaatiomuutoksia vielä loppuvuoden aikana, joista yksi on se, että toiminnanjohtaja Harri Laaksonen keskittyy jatkossa pelkästään valmentamiseen ja toiminnanjohtajan tehtävät siirtyvät ainakin väliaikaisesti seuran sisällä seurakoordinaattori Marika Huurteelle.

– Pieniä muutoksia nyt ainakin, mutta niitä seuratoiminnassa tulee eteen joka tapauksessa tasaisin väliajoin. Ei mitään sen dramaattisempaa, Tuominen kuittaa.