Pahimus: Kun isossa organisaatiossa palaa lamppu

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Työntekijä A:n kopissa palaa lamppu. Hän lähettää pulmasta sähköpostin esimiehelleen, joka lähettää sen omalle esimiehelleen ja tämä kolmannelle esimiehelle, joka välittää viestin kiinteistöpuolelle mutta valitsee tietämättään väärän henkilön. Henkilö ei reagoi, koska asia ei liity hänen toimialaansa.

Työntekijä A on istunut kaksi viikkoa pimeässä. Kun hän kysyy asiasta, esimiehen esimiehen esimies saa kahden viikon selvitystyön jälkeen tiedon, kuka on oikea nimi omassa organisaatiossa hoitamaan palaneet lamput. Lampunvaihtopyyntö välitetään nyt huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiössä oikea henkilö on lomalla.

Kun työntekijä A on istunut puolitoista kuukautta pimeässä, hän kysyy taas asiasta. Nyt huoltoyhtiöstä tulee joku paikan päälle, mutta ajankohtana, jolloin työntekijä ei ole paikalla ja ovi on lukossa.

Kun työntekijä A on istunut kolme kuukautta pimeässä, hän kysyy taas uuden lampun perään. Nyt huoltotyöntekijä pääsee perille, mutta hän tulee vain toteamaan ongelman.

Neljän kuukauden pimeyden jälkeen työntekijä A kyselee taas. Nyt huoltotyöntekijä tulee uuden lampun kanssa paikalle, mutta se on vääränlainen. Lisäksi sähköt täytyy katkaista, ja sähkökaapin avaamiseen on hälytettävä isännöitsijäyhtiö.

Puolessa vuodessa lamppu on vaihdettu.

Pahimus miettii, miten paljon tehokkuutta saadaankaan aikaan, kun pikkuyksiköitä yhdistetään jättiorganisaatioiksi.