Rasistisesti nimitellyt valmentaja lähti – Miksi usea KaaPon rekrytointi on mennyt pieleen?

0
Arkistokuva KaaPo-talolta.

Rasistisesta kommentista lokakuun alussa toimitsijakiellon saanut Tero Forss ei jatka enää KaaPossa naisten edustuksen päävalmentajana. Kaarinan Pojat tiedotti viime perjantaina, että valmentajasopimus hänen kanssaan on purettu.

Seuran puheenjohtaja Olli Tuominen ei kerro, vaikuttiko Palloliiton kurinpitopäätös KaaPon ratkaisuun.

– Yhteisymmärryksessä Teron kanssa tähän päädyttiin, eivätkä syyt ole julkisia.

Forss valmensi KaaPon naisten edustusjoukkuetta Kakkosessa yhden kauden. Joukkue sijoittui lohko A:n viidenneksi.

Palloliitto antoi Forssille kolmen ottelun toimitsijakiellon 24.9. Kaarinan keskusurheilukentällä pelatusta ottelusta, jossa hän oli haukkunut rasistisesti erotuomari Yahua Turkyilmazia. Turun Sanomien mukaan Forss nimitti maahanmuuttajataustaista Turkyilmazia banaanimieheksi.

Forss on ruutitynnyrin maineessa, ja hän on aiemmin saanut toimitsijakieltoja aggressiivisesta ja uhkaavasta käyttäytymisestä kentän laidalla. Tuomisen korviin ei kuitenkaan ole kantautunut muuta epäasiallista käytöstä hänen KaaPon vuodeltaan.

Tuominen ei muista, milloin viimeksi KaaPossa olisi joku saanut toimitsijakiellon.

– Silloin tällöinhän tunteet läikkyvät. Ei näitä usein ole, mutta kyllä minun viidentoista vuoden aikanani jokunen valmentaja on näitä saanut.

Turkyilmaz ja Turun Erotuomarikerho ovat ilmoittaneet pitävänsä Forssille langetettua kurinpitotoimea liian lievänä.

”Jälkikäteen on helppoa olla viisas”


Vuoden sisällä KaaPossa on usea rekrytointi osoittautunut epäonniseksi. Tero Forssin lähdön lisäksi miesten edustuksen päävalmentaja on vaihtunut kahdesti muutaman kuukauden sisällä. Kesällä lähti myös tyttöjalkapallon valmentaja, jonka palkkaaminen kuohutti viime syksynä KaaPossa ja johti silloin johtokunnan vaihtumiseen. Samoin toiminnanjohtaja Harri Laaksonen jätti tänä syksynä paikkansa.

Olli Tuomisen mukaan mitkään näistä eivät liity toisiinsa.

– Koen, että nämä ovat sattumaa, ja usein syyt ovat olleet meistä riippumattomia. En myöskään koe, että jatkuvasti tekisimme vääriä valintoja. Jälkikäteen on aina helppoa olla viisas.

Kaarina-lehden mennessä tiistaina painoon ei vielä ollut tiedossa, kuka Forssin jatkajaksi tulee.

– Ajankohta on erittäin haasteellinen, Tuominen harmittelee.