Rullaa omenapiirakka kääretorttukakuksi

0
Omenapiirakan voi pyöräyttää vaihteeksi rullalle.

Perinteisen omenapiirakan sijaan omenat voi sujauttaa vaihteeksi kääretortun sisälle. Omenat karamellisoidaan ja levitetään torttuun vaniljakastikkeen kanssa.

Omenatäytteen lisäksi mukaan voi sujauttaa puolukoita tuomaan makuun terää.

Tässä tortussa määriä ei tarvitse tarkasti mittailla.

Ainekset:Torttupohjaan

3 kananmunaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja leivinjauhetta

Täytteeseen

Kotimaisia omenoita, voita, sokeria ja kanelia sekä valmista vaniljakastiketta tai vaniljarahkaa (+ puolukoita)

Tee näin:1. Riko munat juomalasiin. Mittaa toiseen samankokoiseen juomalasiin munien määrän verran sokeria. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kolmanteen samankokoiseen juomalasiin annostele noin 1/3 perunajauhoja ja 2/3 vehnäjauhoja, joihin leivinjauhe sekoitetaan. Sekoita jauhot munasokerivaahtoon.

2. Paista pohja 220-asteisessa uunissa pellillä kypsäksi, noin viitisen minuuttia tai hiukan enemmän. Sokeroi leivinpaperiarkki. Kumoa paistettu torttu heti kuumana sokeroidulle leivinpaperille. Jätä jäähtymään ja valmistele sillä välin omenat.

3. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pieniä kotimaisia omenoita saa olla esimerkiksi 5–7 kappaletta. Paista kuutiot voissa ja sokerissa pehmeiksi ja lisää kanelia. Anna jäähtyä.

4. Levitä omenahillo jäähtyneelle torttupohjalle ja lisää paksu vaniljakastike tai vaniljarahka.

5. Leikkaa torttupohja viideksi suikaleeksi ja kääri suikaleet pystymäiseksi spiraaliksi lautaselle. Koristele vanijakastikkeella tai -rahkalla sekä puolukoilla.