Sammuvatko Kaarinan jäähallissa valot vuodenvaihteen jälkeen?

0
Arkistokuva Kaarinan jäähallilta syyskuulta, jolloin Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges -joukkue harjoitteli hallissa.

Kuntalaisia on evästetty pudottamaan huoneiden sisälämpötilaa asteella tai parilla ja lisäämään muiden lämmitysmuotojen, kuten puulämmityksen käyttöä. Näillä ratkaisuilla voikin säästää yksityiskodin kukkarosta mukavan siivun alati kohoavien sähkönhintojen keskellä, mutta mitä tehdä silloin, jos maksettavana on kokonaisen jäähallin energiakulut?

Pahimmassa tapauksessa kädet nousevat Kaarinassa pystyyn laskupinon kasvaessa jo pian vuodenvaihteen jälkeen.

– Onhan tilanne todella vaikea. Kaarinan jäähallin sähkönkulutus liikkuu vuositasolla noin miljoonassa kilowattitunnissa. Jos nyt sähkön hinta nousee vaikka kymmenellä sentillä, puhutaan 100 000 eurosta vuositasolla. Siitä voi jokainen laskea, mitä se tekee, jos hinta kohoaakin pahimpien ennusteiden toteutuessa 40 sentillä kilowattitunnilta, harmittelee Kaarinan ja Paimion jäähalleja pyörittävän Lounais-Suomen Jää Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hörkkö .

Hörkkö on käynyt neuvotteluja Kaarinan kaupungin kanssa tilanteen helpottamiseksi, mutta toistaiseksi varmuus jäähallin toiminnan jatkumisesta ei ulotu vuodenvaihdetta pidemmälle. Silloin umpeutuvat hallien sähkösopimukset.

– Jos mitään tukea tai apua ei ennen sitä tule, ollaan todella hankalassa tilanteessa. Toivotaan nyt, että asiaan saataisiin joku ratkaisu aikaiseksi ja jonkinlaista tukea esimerkiksi valtion tai kaupunkien puolelta, Hörkkö toivoo.

Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari vahvistaa, että asiaan on mietitty ratkaisua myös kaupungin päässä ja jäähalliyhtiön edustajien kanssa on sovittu neuvottelu keskiviikoksi. Asiaa käsitellään mahdollisesti jo torstaina teknisen lautakunnan kokouksessa.

Jäähalleista heikoimmassa asemassa on Kaarinan jäähalli, joka on täysin sähkön varassa. Paimiossa pienen helpotuksen tuo se, että osa energiasta on kiinni kaukolämmössä.

– Jäävuoromaksuissa ei ole oikein enää kiristysvaraa. Kyllä se erotus pitää jotain muuta kautta kuroa umpeen, Hörkkö tuumii.