Skeittipuisto rakennetaan Valkeavuoren koulun kylkeen

0
Kaarinaan on toivottu skeittipuistoa vuosien ajan. Arkistokuva

Kaarinan kaupunki rakentaa uuden skeittipuiston Valkeavuoren kampusalueen yhteyteen.

Suunniteltu paikka on Valkeavuoren koulun kentän eteläpuolella lähellä Saaristotietä. Skeittiparkin suunnittelutyöt aloitetaan lokakuussa.

Liikunta- ja viherpalveluissa selvitettiin kolmea eri sijaintia skeittipuistolle. Valkeavuoren koulun lisäksi vaihtoehtoina olivat Kotimäen koulun ympäristö Littoisissa sekä Jumpurintien ja Kaarinantien kulma.

Valkeavuoren koulun ympäristö katsottiin parhaaksi sijainniksi muun muassa hyvien kulkuyhteyksien takia. Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, mikä on hyvä asia skeittauksesta mahdollisesti lähtevien meluhaittojen takia.

Tekninen lautakunta on esittänyt ensi vuoden talousarvioon 420 000 euron määrärahaa skeittipuiston toteuttamista varten.

Uuden skeittipuiston toteutumista on odotettu Kaarinassa vuosia. Skeittari Anssi Uusitalo keräsi viime vuonna adressin, jossa esitettiin skeittipuiston rakentamista Kaarinaan. Adressiin tuli satoja allekirjoituksia.