Suomen vanhin kirkko halutaan osaksi Kaarinan kaupungin matkailua

0
Ravattulan Ristimäessä sijaitsee Suomen vanhin tunnettu kirkollinen rakennus. Arkistokuva/Ari-Matti Ruuska

Kaarinan kaupunki haluaa hyödyntää Ravattulan Ristimäkeä nykyistä paremmin matkailumarkkinoinnissaan. Kaupunki on tarjonnut apuaan opasteiden hankkimisessa kaivausalueelle. Suunnitelmissa on myös alueen kaivauksista kertovan näyttelyn järjestäminen sekä Ravattulan Ristimäen muinaispuvun teettäminen ja asettaminen pysyvästi esille vitriiniin Kaarina-taloon.

Suunnitelmien toteuttaminen vaatii erillistä määrärahaa. Kustannuksiksi on arvioitu 10 000 euroa. Kaupunki aikoo tukea kaivauksia myös hankkimalla Ristimäki-aiheisia liikelahjoja.

– Mikäli toimenpiteisiin ei saada ensi vuodelle erillistä määrärahaa, voidaan arvioida, pystytäänkö joitain toimenpiteitä kuitenkin toteuttamaan myönnettyjen määrärahojen puitteissa, Kaarinan kulttuurituottaja Tove Forssell kertoo.

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki vuosi sitten valtuustoaloitteen Ravattulan Ristimäen kytkemistä vahvemmin osaksi Kaarinan kaupungin matkailumarkkinointia. Ravattulan Ristimäessä sijaitsee Suomen vanhin tunnettu kirkollinen rakennus. Kirkon kivijalan lisäksi paikalta on löydetty laaja kirkkomaa ja mäkeä kiertäneen aidan kiviperustus.

Paikkaa on tutkinut vuosina 2010–2016 Turun yliopiston arkeologian oppiaine arkeologi Juha Ruohosen johdolla. Ruohosta on kuultu valtuustoaloitetta valmistellessa.