Tanssikaupunkiin tuli kultaa tanssin kuninkuuslajista

0
Lotta Niinivaara ja Henrik Saastamoinen.

Kaarina kehui puolitoista viikkoa sitten Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa olevansa paras paikka tanssia. Tälle lupaukselle vaikuttaisi olevan myös katetta: Tampereella 8.10. lauantaina järjestettiin 10-tanssin SM kilpailut, jossa Champion-luokan kultaa tuli Kaarinan La’ Team tanssiurheiluseuralle.

10-tanssin kilpailuja kuvaillaan tanssiurheilun kuninkuuslajiksi: silloin kilpaillaan viidessä vakiotanssissa ja viidessä latinalaistanssissa.

Henrik Saastamoinen uusi kisassa Suomen-mestaruutensa yhdessä uuden parinsa Lotta Niinivaaran kanssa, joka siirtyi kesällä Oulun Telemark’sta La’ Team’n. He voittivat kaikki finaalitanssit ja keräsivät yhteensä 456 pistettä. Seuraavalla parilla pisteitä oli 451.

Pari kertoo olevansa tyytyväinen valmentajiensa kanssa tehtyyn työhön sekä tiiviin harjoittelun tuottamaan tulokseen. Vakiotansseissa heitä valmentavat moninkertaiset Suomen-mestarit Mika Jauhiainen, Luca Rossignoli sekä Merje Styf. Latinalaistansseissa valmentajina ovat maailmanmestarit Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori.

Myös Boleroa edustanut piikkiöläinen Benjamin Ahti sijoittui parinsa Hede Liis Kilpin kanssa näissä kilpailuissa hyvin. He pääsivät sijalle 4 juniori 2 -luokassa.

– Tanssimme koko päivän erittäin hyvin, ja syksyn aikana olemme saaneet vauhtia ja voimaa lisää tanssiimme. Tavoitteena oli palkintosija, joka nyt jäi täpärästi saavuttamatta, mutta onpahan sitten jotain tavoiteltavaa seuraaviin kisoihin, kommentoivat Benjamin ja Hede tiedotteessa.