Työnkierto ravisutti nuokkareita – työntekijöitä siirtyi muualle

0
Kaarinan nuorisotilojen viidestä nuorisotyöntekijästä kolme on jäänyt kevään jälkeen pois.

Nuorisotyöntekijät vaihtuivat tänä syksynä Kaarinan nuokkareilla työnkierron takia.

Työnkiertoa on suunniteltu nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppasen mukaan nuorisopalveluissa pitkään, ja se on herättänyt työntekijöissä ristiriitaisia tunteita. Osa nuorisotyöntekijöistä kaipasi muutosta, kun taas osa olisi halunnut jatkaa tutulla nuokkarilla.

Kaarinan nuorisotilojen viidestä työntekijästä yksi jäi tänä syksynä opintovapaalle ja yksi siirtyi koulunuorisotyöntekijäksi. Yksi irtisanoutui kokonaan vanhempainvapaan aikana. Vapautuneisiin tehtäviin valittiin kesällä kaksi uutta vakituista nuorisotyöntekijää ja opintovapaan ajaksi sijainen.

Karppanen myöntää, että työnkierto saattoi vaikuttaa työntekijöiden ratkaisuihin.

– Muutaman työntekijän kohdalla oli ehkä näin, hän muotoilee.

Tällä hetkellä ilmapiiri nuokkareilla ja työntekijöiden kesken on Karppasen tietojen mukaan hyvä.

– Koen, että syksy on lähtenyt nuokkareilla oikein hyvin käyntiin. Nuorisotyöntekijät ovat aloittaneet uusissa paikoissa ja ympäristönvaihdoksesta on saatu uutta virtaa työhön.

Jatkossa työntekijät vaihtuvat nuorisotiloilla viiden vuoden välein. Suunnitelmissa on myös, että nuorisotyöntekijät tekisivät vierailuja muille nuorisotiloille. Tällä pyritään siihen, ettei kukaan profiloituisi liikaa yhden talon ohjaajaksi.