Varaudu Saaristotiellä pysähdyksiin Kirjalansalmen siltatyömaan vuoksi

0

Työt uuden Kirjalansalmen sillan rakentamiseksi on alkanut. Kaarinan puoleisella rannalla tehdään johtosiirtoja, rakennetaan työmaateitä sekä työmaasiltaa, jolta käsin varsinainen silta rakennetaan.

Paikoin nopeusrajoitusta alennetaan, mutta liikenteen pitäisi soljua Saaristotiellä kohtalaisesti työmaasta huolimatta. Liikenteen käyttöön varataan koko hankkeen ajan yksi ajokaista molempiin ajosuuntiin.

Joissakin rakennusvaiheissa, kuten louhintatöissä, liikenne joudutaan ajoittain pysäyttämään, mutta pysäytykset aiotaan pitää korkeintaan 8 minuutin mittaisina. Pysähdyksiä ei myöskään pitäisi olla ruuhka-aikoina.

Todennäköisesti pysähdyksiä ei ihan vielä tänä syksynä ole edessä. Väyläviraston tiedotteen mukaan eniten poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä joudutaan tekemään vuosina 2023–2025. Liikenteen erikoisjärjestelyitä on odotettavissa ennen kaikkea Paraisten puolelle.

Ensi vuonna käynnistyy uuden sillan pylonitukien rakentaminen, sillan perustusten paalutustyöt sekä sillan teräsrakenteen konepajatyöt.