Kaarina menetti huippuseuransa: Kaarinan Taitoluistelijat muuttaa Turkuun ja vaihtaa nimensä

0
Arkistokuva Kaari(nan) Taitoluistelijoista.

Kaarinan Taitoluistelijat ei jatkossa ole enää kaarinalainen seura, tiedotti seuran puheenjohtaja Ville Vairinen tänään keskiviikkona. Seuran kotikunnaksi tulee Turku ja nimeksi Kaari Taitoluistelijat.

Muutoksen syynä on merkittävä epävarmuus harjoitteluolosuhteista Kaarinassa. Esimerkiksi Kaarinan jäähallin sopimuskausi on keväällä katkolla, ja sähkön raju hinnannousu vaarantaa paitsi jäähallin myös Kaarinan Taitoluistelijoiden toiminnan. Turkuun siirtymällä seura pyrkii hajauttamaan näitä riskejä.

“Kaarinaan ei ole todennäköisesti tulossa edes pitkällä tähtäimellä muutoksia harjoittelun olosuhteisiin”, Vairinen kirjoittaa. Kaarina esimerkiksi on ollut nihkeä ehdotukselle, että kaupunkiin olisi pitkällä aikavälillä ryhdytty rakentamaan toista jäähallia.

Seuralla on aiempia hyviä kokemuksia yhteistyöstä Turun kanssa. Muun muassa Kerttulin urheilulukiossa opiskelu ja huippu-urheilu on pystytty yhdistämään onnistuneesti, ja Turkuun on saatu kansainvälinen huipputason muodostelmaluistelukilpailu. Samalla turkulaisten osuus seuran luistelijoista kasvaa vauhdilla ja seura on vetänyt Turkuun myös muualta Suomesta lahjakkaita luistelijoita. Kaarinan Taitoluistelijat on ollut ainoa Helsingin ulkopuolinen seura, jolla on edustusjoukkue ylimmässä kilpailusarjassa.

Kaarinan Taitoluistelijat on toiminut Kaarinassa 20 vuotta. Mukana Edges-perheessä on noin 250 lasta, nuorta ja aikuista, luistelukouluista Suomen ylimmälle sarjatasolle asti.

“Olemme olleet ylpeästi kaarinalaisia ja tehneet Kaarinaa tunnetuksi, mutta se ei kuitenkaan vie meitä eteenpäin. On tullut aika siirtyä eteenpäin”, Vairinen kirjoittaa.

Kaari Taitoluistelijoita näkyy todennäköisesti jatkossakin Kaarinan jäähallissa Turun jääaikojen niukkuuden vuoksi. Tavoitteena on myös järjestää Kaarinassa luistelukouluja.