Kaupan laajennus on kylän yhteinen remontti – Piikkiön K-Supermarketin uusi osa otetaan käyttöön tänään

0
Kauppiaspariskunta Sampsa ja Rebekka Mäen mukaan laajennusosaan on tulossa tuoretiski, hedelmä- ja vihannesosasto ja leipätuotteet.

Piikkiön K-Supermarketin laajennusosa otetaan käyttöön tänään. Hyllyjä alettiin täyttää jo maanantaina, mutta varsinaisia avajaisia vietetään torstaina.

Kauppaa on pyöritetty viime keväästä asti rakennustyömaan keskellä. Remontti ei pääty kauppiaspariskunnan Sampsa ja Rebekka Mäen mukaan vielä tähän, vaan vanhaa osaa aletaan remontoida osasto kerrallaan. Ensimmäisenä uudistetaan pullonpalautusautomaatti ja kassaosasto.

Kaksi vuotta Piikkiössä kauppiaina toimineet Mäet odottavat innolla remontin lopputulosta.

– Täällä ei ole 20 vuoteen tehty yhtään mitään remonttia, joten uudistukselle oli todella tarve, Sampsa Mäki toteaa.

– Olen huomannut, että tästä on tullut koko kylän remontti, ei pelkästään meidän. Asiakkaat kyselevät päivittäin remontin etenemisestä, mikä tuntuu kivalta, Rebekka Mäki lisää.

Hyllymetreittäin lisää tilaa

Laajennusosan valmistuttua kaupan pinta-ala kasvaa liki tuhanteen neliöön. Sampsa Mäen mukaan kauppaa päästään kehittämään paremmin Supermarket-luokan kauppana, kun tähän asti kauppa on ollut Supermarketiksi varsin pieni.

Asiakkaille laajennusosan valmistuminen näkyy toivottuna lisätilana käytävillä ja entistä laajempana tuotevalikoimana. Lisätilan ansiosta tuotteet saadaan aseteltua väljemmin hyllyille.

Asiakkaat ehdottavat viikoittain uusia tuotteita valikoimiin ja näihin toiveeseen pystytään kauppiaiden mukaan vastaamaan jatkossa paremmin.

– Esimerkiksi pakasteosastolle on tulossa seitsemän kaappia lisää ja juustohylly laajenee kymmenillä tuotteilla, Sampsa Mäki mainitsee.

Kauppiaiden toiveena luonnollisesti on, että kaupan uudistaminen tuo myös lisää asiakkaita.

– Tavoitteenamme on, ettei piikkiöläisten tarvitse lähteä omaa kylää kauemmaksi ruokakauppaan. Pystymme tarjoamaan täällä kaikki perustuotteet ja vähän päälle.

Energiaremontti pienentää sähkölaskua

Tilojen ja kalusteiden lisäksi remontissa uudistetaan myymälän energiajärjestelmää ja rakennetaan pihalle kuusi sähköauton latauspistettä.

Investoinnin kokonaiskustannukset ovat noin kolme miljoonaa euroa, josta puoli miljoonaa on energiainvestointeja.

Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä parannetaan uusimalla vanhat kylmäkoneet ja vaihtamalla myymälän valaistus led-valoihin. Rakennukseen asennetaan myös uusi lämpöpumppu, minkä toivotaan pienentävän sähkölämmitteisen kiinteistön sähkönkulutusta.

Remontin odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan ensi kesään mennessä.