Mielipide: Vuokrankorotus Kaarinan Vuokrataloissa ei ole oikeudenmukainen

0

Kaarinan Vuokratalot korottaa asuntojensa vuokria 1.1.2023. Ymmärrän korotukset, mutta en sitä, miten korotus tehdään.

Korotus jaetaan niin, että se on asuntokohtainen, vaikka oikeudenmukaista olisi, että se olisi neliökohtaista. Perusteet on, että neliökohtaiset korotukset olisivat suurten asuntojen osalta kohtuuttoman suuret. Näin nuo ”kohtuuttomat” siirretään pienten asuntojen kontolle.

Olen puhunut Timo Laaksosen kanssa, eikä hän osannut perustella kuin sen, että työryhmä päätti näin. Olisi mukava tietää, oliko työryhmässä yhtään pienten asuntojen edustajaa?

Tähän päätökseen sopii vähän kärjistetty esimerkki. Kaupan kassajonossa olisi ensin suuren asunnon edustaja ja sitten pienen asunnon edustaja. Kassa ilmoittaa ensin olevalle ostosten hinnan ja sitten seuraavana olevalle. Ison asunnon edustaja pakkaa ostoksiaan ja kuulee pienemmän asunnon ostosten hinnan. Hän sanoo kassalle, että ottaisi huomioon, että kun hänen ostoksensa olivat niin paljon enemmän kuin tuon toisen, niin kassa ottaisi osan hänen ostostensa hinnasta pois ja antaisi sen tälle toiselle maksettavaksi.
Miten te näette, olisiko tämä mahdollista, olisiko tämä oikeudenmukaista?

Markku Ahola