Nuoret aikuiset pahoinpitelivät kahta alakoululaista Kotimäen koulun pihalla – “En ole koskaan kohdannut vastaavaa”

0
Kotimäen koulu.

Kotimäen koulun apulaisrehtori Johanna Järvinen oli viime torstaina työhuoneessaan palaverissa, kun hän sattumalta katsoi ulos ikkunasta. Hän kiinnitti huomiota siihen, että koulun pihalle oli ilmaantunut pyörien kanssa tuntemattomia, lähellä täysikäisyyttä olevia nuoria – ja yllättäen tilanne muuttui rajuksi.

Vieraat olivat käyneet käsiksi alakoululaisiin.

– En ole koskaan ennen kohdannut vastaavaa tilannetta. Se oli hyvin uhkaava, hän kertoo.

Kun hän ehti pihalle, sekä vieraat että viidesluokkalaiset olivat jo kadonneet paikalta.

Järvinen oli ikkunastaan nähnyt osan tilanteesta, ja muut pihalla olleet oppilaat pystyivät kertomaan tarkemmin, mitä oli tapahtunut. Kolme tuntematonta nuorta aikuista oli lyönyt kahta viidesluokkalaista oppilasta kepillä ja käsin. Tilannetta oli edeltänyt jonkinlainen sanailu.

Asiaa tutkitaan nyt Lounais-Suomen poliisissa pahoinpitelynä. Poliisista ei kuitenkaan kommentoida tapausta ennen kuin kuulustelut on tehty.

Koulussa keskusteltiin pahoinpitelystä perjantaina oppitunneilla. Järvisen mukaan oppilailla oli selvästi tarvetta puhua asiasta. Uhrit ovat jatkaneet koulunkäyntiä normaalisti.

Kotimäen koulun pihalla ei normaalisti ole valvontaa muulloin kuin välituntisin, mutta nyt valvontaa järjestetään ainakin toistaiseksi koulupäivän päättyessä.

– On erittäin ikävää, että tällaista tapahtuu koulussa ja että näitä tulee nyt esiin vähän kaikkialla.

Myös alkuvuonna Kaarina-lehti kertoi Kotimäen koulun väkivaltatilanteista ja varkauksista. Järvinen kuitenkin kokee, että tänä syksynä koulun arki on ollut levollista ja pahoinpitely tuli täysin yllättäen. Hänen mukaansa sillä ei ole yhteyttä alkuvuoden tilanteisiin.

Pahoinpitelystä kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.