Päätös yli 30 vuoden perinteelle – joulukuusen paikka vaihtuu ensi vuonna

0
Kaupungin virallinen joulukuusi pystytettiin Kaarinan torille maanantaina iltapäivällä.

Ensilumi ja kuusi saatiin tänä vuonna Kaarinan torille samana päivänä. Kaarinan kaupungin joulukuusi pystytettiin torille maanantaina iltapäivällä.

Mittaa tämänvuotisella kuusella on kaupungilla puutarhurina työskentelevän Kirsi Purolan mukaan arviolta 12-13 metriä. Siron ja sopusuhtaisen näköinen kuusi kaadettiin asukkaan luvalla omakotitalon pihalta Piikkiön Omatieltä.

Kuusen hankkimisessa tuli Purolan mukaan hieman kiire. Alun perin kaupungin ei pitänyt pystyttää tänä vuonna kuusta lainkaan, sillä Kaarinan tori on menossa remonttiin. Kuusi piti löytää pika-aikataululla, kun varmistui, ettei urakka käynnisty ennen joulua.

– Kuusi saa olla paikoillaan ainakin joulunpyhät. Sitten, kun remontti alkaa, kuusi lähtee pois. Edellisinä vuosinahan kuusi on saanut olla paikoillaan pitkälle kevääseen, Purola huomauttaa.

Kaupunki on pystyttänyt joulukuusen Kaarinan torille vuodesta 1986 lähtien. Tämä on viimeinen joulu, kun kuusi seisoo nykyisellä paikallaan. Kuusiperinnettä aiotaan jatkaa myös Kaarinan uudella torilla, mutta tarkka paikka ei ole vielä tiedossa.

Edustuskelpoisen kuusen löytäminen on kaupungille joka jouluinen haaste. Viherpalvelut ottaa mielellään vastaan vinkkejä asukkaiden pihoilla kasvavista suurista kuusista, joissa voisi olla joulukuusiaineista. Edellytyksenä on, että kuusi kasvaa sellaisessa paikassa, että viereen pääsee kuljetuskaluston kanssa.

– Jos pihalla kasvaa ongelmapuu, tämä on helppo ja hyvä tapa päästä siitä eroon, Purola sanoo pilke silmäkulmassa.