Pahimus: Ketterä Kaarina

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Olipa kerran kolme teinipoikaa. Pojat tykkäsivät hirveästi skeittaamisesta, mutta muita asukkaita häiritsi kadulla rymistely. Niinpä pojat päättivät ehdottaa Kaarinan kaupungille skeittipuiston rakentamista.

Pojat odottivat kaupungilta vastausta 2,5 vuotta. Teini-ikäisistä pojista oli kasvamassa kovaa vauhtia aikuisia, eikä skeittaaminen enää kiinnostanut heitä kovinkaan paljon. Kaupunki kannusti, että älkää pojat lopettako skeittaamista: skeittipuisto rakennetaan lähivuosina.

Viime viikolla kaupungin talousarvioinfossa kuultiin ilouutisia: Skeittiparkin rakentaminen etenee, eikä aloitteen tekemisestä ole kulunut kuin 11 vuotta (s. 6). Slogan ”Ketterä Kaarina” saa ihan uuden merkityksen.

Pahimuksella ei ole tietoa, vieläkö pojat skeittaavat. Tai heidän lapsensa.

Sanotaan, että Kaarinassa suunnataan katseet tulevaisuuteen. Tämä on virkamiesslangia ja tarkoittaa vapaasti käännettynä sitä, että jos nuoret miehet haluavat eläkeiässä harrastaa esimerkiksi minigolfia tai keilaamista, aikaa ei ole hukattavaksi. Aloite kannattaa panna vetämään heti, niin on pieni tsäänssi, että keilahalli ehtii valmistua ennen hautajaisia.