Piispanlähteen kiusaamiskysely toi toistakymmentä ilmoitusta

0
Rehtorit arvioivat, että Piispanlähteellä käyttöön otetut erityistoimet ovat rauhoittaneet kouluarkea. Arkistokuva: Timo Jakonen/TS.

Piispanlähteen alakoulu keräsi huoltajilta tietoa syksyn aikana tapahtuneista, selvittämättä jääneistä väkivalta- ja kiusaamistilanteista. Koulun rehtoreiden mukaan ilmoituksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 17, joista osa on jo selvitetty.

Koulussa on puututtu väkivaltaan ja kiusaamiseen tehostamalla välituntivalvontaa ja keskustelemalla luokissa tunne- ja turvataidoista. Aikuisia on nyt enemmän läsnä myös siirtymätilanteissa.

Rehtori Tiina Tuominen ja apulaisrehtori Tanja Kytöniemi kertovat, että 1.–2. luokilla aloittaa joulukuussa resurssiopettaja, joka on luokkien käytettävissä lukuvuoden loppuun saakka. 1.–2. luokilla on myös lisätty ohjaajaresurssia. Lisäksi tehdään yhteistyötä kaupungin konsultoivan erityisopettajan ja lastensuojelu- ja poliisiviranomaisten kanssa.

5.–6. luokilla on lisätty koulunuorisotyöntekijän työpanosta, ja hänen yläkoulussa tekemänsä kiusaamiskyselyt ulotetaan alakouluun ikätasoisesti.

Aika näyttää, millaisia vaikutuksia tehdyillä toimenpiteillä on kouluarkeen.

– Tuntuma on, että toimet ovat jo nyt rauhoittaneet kouluarkea, Tuominen arvioi.