Salvelan huutokauppa voi käynnistyä vuodenvaihteessa – Alueen kaavoitus on kesken

0
Salvelan kartano on kooltaan 811 neliötä. Huoneita on pitkälti toistakymmentä. Arkistokuva kartanon sisältä.

Kaarinan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että vuodesta 2018 tyhjillään ollut Piikkiön entinen kunnantalo eli Salvelan kartano, laitetaan myyntiin Huutokaupat.com-palveluun.

Käytännössä huutokauppa voidaan käynnistää aikaisintaan vuodenvaihteessa, kun valitusaika kaupunginhallituksen päätöksestä on kulunut umpeen.

– Mahdollisimman pian joka tapauksessa, toteaa Kaarinan maankäyttöinsinööri Henna Correia Noca.

Vielä ei ole linjattu sitä, miten pitkään kartano on myynnissä. Tavallisesti myyntiaika on kaksi kuukautta, mutta kaupunki vertailee vielä vastaavien aiempien kohteiden myyntiaikoja.

Salvelan lähtöhinnaksi aiotaan asettaa nolla euroa, jotta se herättäisi huomiota. Kaupunginhallituksella on vielä mahdollisuus hylätä liian alhainen tarjous.

Kaupunki on yrittänyt myydä Salvelaa vuodesta 2016. Hintapyyntö oli aluksi 950 000 euroa, sittemmin 710 000 euroa.

Salvelan kartano on voimassaolevassa kaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelina, mutta kartanon tulevalla omistajalla on mahdollisuus käyttää rakennusta muuhunkin tarkoitukseen. Kaupunki käynnisti Salvelan asemakaavoituksen vuonna 2014, mutta kaava odottelee keskeneräisenä tulevan omistajan toiveita.

Huutokaupan korkeimman huudon tekijän tulee esittää kaupunginhallitukselle suunnitelma, mitä Salvelaan aiotaan. Kaupunginhallitus tekee lopullisen päätöksen kaupasta paitsi hinnan, myös tämän suunnitelman perusteella.

Henna Correia Noca kertoo, että tähän mennessä ostoaikeissa olleilla on ollut laidasta laitaan ajatuksia siitä, mihin käyttöön kartano jatkossa sopisi.

Kaarinan aiemmassa huutokauppa-kokeilussa rakennukset myytiin purkukuntoisina, mutta Salvelan vuonna 1919 valmistunut päärakennus on suojeltu.