Työttömyydessä ja avoimien työpaikkojen määrässä ei heikennystä Kaarinassa, muualla Varsinais-Suomessa työpaikkojen määrä vähenee

0
Työttömien määrä oli lokakuussa lähes kaikissa ryhmissä pienempi kuin vuotta aiemmin, mutta kuljetusalalla työttömyys lisääntyi viidellä prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä supistui voimakkaimmin vartiointialalla 24 prosentilla. Kuljetusala ja rakennusala heijastavat yleensä ensimmäisinä talouden suunnan muutosta. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Kaarinan työttömyysaste lokakuussa oli 5,1 prosenttia ja työttömien määrä oli 855 henkilöä.

Työttömyysaste oli Kaarinassa viime kuussa alhaisimmalla tasolla, kun verrataan neljää edellistä lokakuuta.

Koko Varsinais-Suomessa oli lokakuun lopussa 19 500 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 1 200 henkilöllä. Tahti on hitaampaa kuin koko maassa, sillä Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni kuudella prosentilla ja koko maassa kymmenellä prosentilla.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli 8,5 prosenttia. Se on 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia.

LOKAKUUSSA työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa, -8 prosenttia. Vakka-Suomessa määrä kasvoi lähes neljänneksellä.

Alueen korkein työttömyysaste oli Turun kaupungissa, 11,4 prosenttia. Pienin työttömyysaste oli Sauvossa 3,0 prosenttia.

AVOIMIA työpaikkoja oli alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 6 800 kappaletta lokakuun viimeisenä päivänä eli 6 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kaarinassa avoimien työpaikkojen määrä oli lähes täsmälleen sama sekä nyt että

Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 25 000 kappaletta, joka on 4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna lokakuun aikana 14 200 kappaletta, joista 7 900 oli uusia, lokakuun aikana avautuneita työpaikkoja. Uusia työpaikkoja tuli lokakuussa tarjolle 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömyystrendit Varsinais-Suomessa

  • Työttömien määrä lievässä laskussa normaalitrendin mukaisesti.
  • Uusia avoimia työpaikkoja auki 10 prosenttia vähemmän vuodentakaiseen verrattuna.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä supistui lokakuun aikana yli 200 hengellä.
  • Ulkomaalaisten työttömien määrä oli 18 prosentin kasvussa verrattuna viime vuoteen.
  • Yli 50-­vuotiaiden, nuorten ja myös pitkäaikaistyöttömien työnhakijoiden kohdalla tilanne näytti paranevan kokonaisuutena lokakuussa.
  • Vakka-Suomessa Valmet Automotiven kesäiset irtisanomiset ja lomautukset näkyvät eniten ulkomaalaisten ja miesten työttömyydessä.