Vielä ehdit hakea polttoainetukea – Kaarinaan maksettu jo 54 000 euroa

0
Yksi tuen saajista on Soraliike Lehtovaara. Kuva Petri ja Eveliina Lehtovaarasta on keväältä, kun he esittelivät soraliikettä Krossin Kevättuuletuksessa.

Kuljetusyrityksille maksettavaa polttoainetukea on Valtionkonttori maksanut marraskuun aikana Kaarinaan jo runsaat 54 000 euroa. Hakijoina on ollut 38 yritystä, joista on hyväksytty 30.

Polttoainetuen haku on ollut käynnissä marraskuun alusta, ja se jatkuu vielä 30.11. asti. Koko maassa tukea oli maanantain tilastojen mukaan maksettu noin 21 miljoonaa euroa vajaalle 7500 yritykselle. Tuen on toistaiseksi saanut 93 prosenttia hakijoista.

Kaarinassa kuljetusyritys Petri Peltomaa Oy:lle oli maanantaihin mennessä maksettu eniten tukea, vajaat 13 000 euroa. Kuljetusliike Gunn Oy on saanut noin 5 300 euroa, Eekoo Exspress reilut 4 000 ja Soraliike Lehtovaara ja Kuljetus Myntt kumpikin noin 3 500 euroa.

Polttoainetuki koostuu kuljetusyrityksille maksettavasta kuljetustuesta ja työkoneyrityksille maksettavasta polttoöljytuesta, joita haetaan samalla hakemuksella Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Eniten tukea on tähän mennessä maksettu maaliikenteeseen ja putkijohtokuljetukseen sekä erikoistuneeseen rakennustoimintaan. Suurimman tukisumman, 240 600 euroa, on saanut Suomessa Oy Pohjolan Liikenne Ab.

Valtiokonttorin verkkosivuilta osoitteesta haepolttoainetukea.fi löytyy ohjeet tuen hakemiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän