”Ei kynttelikköjä joka ikkunaan”  – 32 asukasta vastasi kaupungin sähkönsäästökyselyyn

0
Asukkaat ehdottivat sähköpiikkien hillitsemiseksi muun muassa Kaarina-talon valaisun vähentämistä.

Kaarinalaiset olisivat valmiita tinkimään sähkön kulutuspiikkien hillitsemiseksi katujen ja parkkipaikkojen valaisusta. Myös julkisten tilojen lämpötiloja voi asukkaiden mielestä laskea.

Noin 30 asukasta vastasi Kaarinan kaupungin joulukuussa tekemään kyselyyn, joka koski sähkön kulutuspiikkien hillitsemistä.

”Kirjastojen ja muiden julkisten tilojen lämpötiloja voi alentaa reilusti ja aukioloaikoja supistaa”, yhdessä vastauksessa ehdotettiin. ”Ei kynttelikköjä jokaiseen kaupungin tilan ikkunoihin”, toinen vastaaja huomautti. Energiansäästökeinoksi ehdotettiin myös Kaarina-talon valaisun hillitsemisestä ja mainostaulujen sulkemista.

Vastauksissa toivottiin, että kaupunki lisäisi tiedottamista ja opastaisi asukkaita vähentämään sähkön käyttöä kulutuspiikkien aikaan aamuisin ja alkuillasta. Yhdessä vastauksessa toivottiin, että kaupunki voisi antaa asukkaiden hakea kaupungin metsistä kaatuneita puita ja maahan tippuneita risuja nyt, kun polttopuiden hinnat ovat korkealla.

Lämpötiloja lasketaan


Kaarinan kaupunki on varautunut sähkökatkoihin valmistelemalla eri yksiköille toimintaohjeet sähkökatkojen varalle.

Kaupunki on sitoutunut laskemaan sisälämpötiloja niissä kiinteistöissä, joissa se on mahdollista, mutta ei ole ottamassa muita energiansäästökeinoja käyttöön. Energiansäästökeinoista keskusteltiin kaupunginhallituksessa maanantai-iltana

Edellisen kerran energiansäästökeinoja käsiteltiin lokakuussa teknisessä lautakunnassa. Lautakunta päätti tuolloin, että ainoana energiansäästötoimenpiteenä toteutetaan kiinteistöjen sisälämpötilan pudottaminen 1-2 asteella. Lisäksi Kaarina osallistuu valtionhallinnon Astetta alemmas -kampanjaan.

Kaupunginjohtaja Harri Virta käytti tuolloin pykälään otto-oikeutta. Tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella sekä kaupunginjohtaja että kaupunginhallitus tulivat siihen tulokseen, ettei teknisen lautakunnan tekemää päätöstä muuteta.