Fölin linjojen 6 ja 7 myöhästelyä ratkotaan lisäautolla – Aikatauluihin muutoksia Kaarinassa

0
Turusta Kaarinaan kulkeva Föli-linja on myöhästellyt Kauppatorin remontin valmistumisen jälkeen. Arkistokuva Jari Laurikko/TS.

Fölin Turusta Kaarinaan, Raisioon, Naantaliin ja Lietoon liikennöivät linjat 6 ja 7 ovat myöhästelleet aikataulustaan Kauppatorille siirtymisen jälkeen. Seudullinen joukkoliikenne aikoo esittää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle, että näiden linjojen liikenteeseen lisätään yksi linja-auto. Lisäauto aiheuttaa liikennöintikustannuksiin 63 000 euron lisäyksen, mutta tuo tullessaan väljyyttä linjojen aikatauluihin.

– Joukkoliikenteessä aikatauluissa pysyminen on luonnollisesti tärkeää ja esitämme ongelmaan ratkaisuksi auton lisäämistä näille myöhässä oleville linjoille. On hienoa, että asiakkaat ovat palanneet joukkoliikenteen käyttäjiksi koronavuosien jälkeen ja matkamäärät ovat nousussa. Haluamme pitää jatkossakin palvelun luotettavana, kertoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte tiedotteessa.

Liikenteen lisäyksen myötä lähtöajat pysyvät Turun päässä nykyisenlaisina, mutta muuttuvat Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Liedossa. Uudet aikataulut pyritään saamaan käyttöön 6.2.2023.

Myöhästymiset ovat johtuneet monesta asiasta, kuten Turun keskustan muuttuneista liikennejärjestelyistä, tiukoista aikatauluista, kasvaneista henkilöautomääristä bussireiteillä sekä huonoista sääolosuhteista.