Hovirinnan kuntoportaat valmistuivat aikataulussa  – käyttöä suositellaan vasta keväällä

0
Toimittaja laski, että uusissa kuntoportaissa on sata askelmaa.

Hovirinnan uudet kuntoportaat valmistuivat aikataulussa. Urakan vastaanottotarkastus pidettiin viime viikon maanantaina.

Kuntoportaat otetaan liikuntapäällikkö Tapio Svärdin mukaan käyttöön kuitenkin vasta keväällä, sillä kuntoportaissa ei ole talvikunnossapitoa. Viime viikolla portaat olivat vesisateiden jäljiltä sulat. Sään pakastuessa askelmat voivat olla todella liukkaat ja vaaralliset.

– Toivon, että ihmiset malttaisivat olla käyttämättä niitä talviaikaan. Jos joku portaissa kävelee, niin omalla vastuuulla, Svärd toteaa.

Kuntoportaissa tehdään vielä keväällä viimeistelytöitä. Portaista puuttuu Svärdin mukaan valaistus. Portaiden ylä- ja alapäähän on tulossa uusia kuntolaitteita.

Kaarinan kaupunki sai noin 45 000 euroa valtionavustusta kuntoportaiden rakentamiseen. Aluehallintovirasto myönsi avustuksen luonnon virkistyskäyttöön kohdennetusta liikuntapaikkarakentamisen avustuspotista.

– Saimme yllättäen tietää, että tällainen avustus on haettavissa ja haimme sitä todella nopealla aikataululla, Svärd kertoo.

Kaarina sai liikuntapaikka-avusta myös Hovirinnan hiekkatekonurmikentän rakentamiseen.

Kuntoportaiden kustannusarvio on Svärdin mukaan 150 000 euroa. Avustus kattaa 25–30 prosenttia kuntoportaiden rakentamiskustannuksista.