Hups: Kaarinan keskustassa annettiin uudelle kerrostalolle osoite, joka on jo käytössä

0
Kaarinassa on tällä hetkellä kaksi kiinteistöä, joiden osoite on Pyhän Katariinan tie 7. Osoite on ollut kauimmin kuvassa näkyvällä liikekiinteistöllä, jossa sijaitsee esimerkiksi Kaarina-lehden tomitus. Yritysten osoitteita tarvitaan useisiin rekistereihin ja tarvikkeisiin, ja niiden muuttaminen jälkikäteen on hankalaa.

Kaarinan keskustassa on tapahtunut kiusallinen osoitesekaannus. Oskarintalon edustalle valmistuneelle uudelle kerrostalolle on annettu epähuomiossa sama osoite, Pyhän Katariinan tie 7, joka on jo käytössä saman kadun varressa sijaitsevalla liiketalolla. Kyseisessä liiketalossa sijaitsevat muun muassa Kaarina-lehden toimisto, Relaxion ja mainostoimisto A1 Media.

Kaarinan kaupungin paikkatietopäällikkö Sami Kääriäisen mukaan sekaannus tuli ilmi, kun eräs liikehuoneiston yrittäjä otti yhteyttä, koska hänen postinsa oli mennyt väärään paikkaan.

Osoite Pyhän Katariinan tie 7 on ollut liiketalon käytössä 1980-luvun lopulta saakka. Rakennuksen ulkoseinässä on numerokyltti 7. Kaupungin osoitejärjestelmässä liiketalon osoitteeksi on kuitenkin merkitty Puntarikatu 1.

– Järjestelmämme mukaan numerot Pyhän Katariinan tie 3, 5, 7 ja 9 olivat vapaana ja nämä annettiin osoitteeksi uusille kerrostaloille. Jälkiviisaasti olisimme voineet tietenkin käydä tarkistamassa osoitteen liiketalosta, mutta ei tämä tullut edes mieleen, Kääriäinen pahoittelee.

Hänen mukaansa ei ole poikkeuksellista, että kadun kulmauksessa sijaitsevilla kiinteistöillä on kaksi eri osoitetta.

– Kaupungin osoitevastaava on luultavasti aikoinaan hyväksynyt, että liiketalo voi käyttää osoitetta Pyhän Katariinan tie 7. Tätä ei ole kuitenkaan merkitty kaupungin järjestelmään.

Rakennus- ja huoneistorekisterissä liiketalon osoitteeksi on kirjattu –  hämmentävää kyllä  – Puntarikatu 2.

Kumpi vaihtaa osoitetta?


Kiinteistö Oy Kaarinantorin isännöitsijä Sami Salmio ja liikekiinteistön hallituksen puheenjohtaja Tomi Kurkilahti kuulivat osoitesekaannuksesta viime viikolla. Keskusteluissa on yritetty löytää erilaisia vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi.

– Meidän ehdotuksemme on, että kaikki liiketalon yrittäjät ottavat käyttöön osoitteen Puntarikatu 1, joka on merkitty kiinteistön osoitteeksi kaupungin osoitejärjestelmässä, Kääriäinen esittää ja lisää, että liiketalon toiseksi osoitteeksi voidaan antaa Pyhän Katariinan tie 11, joka on vielä vapaana.

Yrittäjät ovat harmissaan, että joutuisivat kaupungin tekemän virheen takia luopumaan osoitteesta, joka oli alun perin heidän käytössään.

Jotta yrittäjät voisivat pitää nykyisen osoitteensa, pitäisi Kääriäisen mukaan kahden kerrostalon (7 ja 9) osoitenumerot muuttaa.

– Valmistuneissa kerrostaloissa asuu noin 90 henkeä. Näemme, että tässä tapauksessa olisi suurempi paha lähteä vaihtamaan kaikkien asukkaiden osoitteet, hän sanoo.

Entä onko kaupunki valmis korvaamaan yrittäjille osoitteenvaihdoksesta aiheutuvat kulut?

– Joissakin tapauksissa kaupunki on korvannut uuden numerokyltin. Muita korvauksia kaupunki ei ole aiemmin maksanut, mutta mikään ei estä hakemasta, Kääriäinen vastaa.

Hän toivoo, että asiaan löytyisi ratkaisu mahdollisimman pian suurempien sekaannusten välttämiseksi. Sovun löydyttyä kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin päätös tulee lainvoimaiseksi. Postia on informoitu siitä, että kahdella kiinteistöllä on tällä hetkellä sama osoite, jotta postinjakajat osaavat ottaa sen huomioon postia jakaessaan.

– Se onni tässä on, ettei kyse ole kahdesta asuinrakennuksesta. Jakaja voi päätellä, että yrityksille tulevat postit jaetaan pääasiassa liikehuoneistoon.