Ihan vaan pubi vaihtaa omistajaa: Uusi yrittäjä on asiakkaille vanha tuttu

0
Sami Elmenranta päätyi pubin omistajaksi puolivahingossa vuonna 2013. Yritys saa hänen mukaansa Piia Virkistä hyvän ja idearikkaan jatkajan.

Piikkiön keskustassa toimiva Ihan vaan pubi vaihtaa vuodenvaihteessa omistajaa. Uutena yrittäjänä aloittaa Piia Virkki , joka on asiakkaille entuudestaan tuttu tiskin takaa. Piikkiössä asuva Virkki laskeskelee tehneensä ensimmäiset työvuoronsa pubissa jo vuonna 2010.

– Olen käynyt välillä muualla töissä ja palannut aina takaisin, hän kertoo.

Ihan vaan pubissa vietetään avajaisia loppiaisaattona 5. tammikuuta. Sitä ennen pubi on suljettu remontin takia vajaan viikon verran. Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että pubin sisätiloissa on jo tehty pientä pintaremonttia.

Uuden ilmeen lisäksi Virkki aikoo laajentaa pubin ruokalistaa. Pitsojen lisäksi tarjolle on tulossa kevyttä pikkusuolaista, kuten toasteja. Suosittujen keikka- ja tietovisailtojen lisäksi Virkki aikoo järjestää pubissa säännöllisesti karaokeiltoja.

– Tässä on valmiina hyvä pohja, jota on ihan turha lähteä muuttamaan. Tarkoitus on mennä pienellä säädöllä eteenpäin, Virkki kuvailee.

Haikea olo


Vuodesta 2013 lähtien pubia pyörittänyt Sami Elmeranta sanoo luopuvansa yrityksestä ajan puutteen takia. Hänen päätyönsä on Sanoma-konsernissa, jossa hän työskentelee myyntijohtajana.

– Tällainen paikka tarvitsee omistajan, joka ehtii käydä paikalla useammin kuin kerran kuukaudessa. Piia on energinen ja tulee asiakkaiden kanssa hyvin juttuun, Elmeranta kehaisee.

Koronarajoitukset iskivät erityisen ikävästi ravintola-alaan, mutta rajoitusten rauettua Ihan vaan pubilla on mennyt Elmerannan mukaan hyvin.

– Jätän Piialle terveen liiketoiminnan. Hänellä on hyviä ideoita, miten viedä yritystä eteenpäin.

Elmeranta lupaa tulla paikalle avajaisiin, ja on jo tarjoutunut tekemään pubissa myös työvuoroja.

– Minulla on yllättävän haikea olo siihen nähden, miten pitkään ole yrityksestä luopumista pohtinut. Eniten jään kaipaamaan kohtaamisia ihmisten kanssa. Baaritiskillä puhutaan välillä politiikkaa ja välillä hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Baarityöntekijä on jotakin terapeutin ja asiakaspalvelijan väliltä.