Jouni Kurun kolumni: Pysytään lähellä, kunnes myrsky helpottaa

0

Nyt voimme puhua vanhoista hyvistä ajoista – ei nostalgisessa mielessä, vaan mennyt kultakausi löytyy vain parin vuoden takaa.

Historiallisesti merkittävät vaikeudet ovat yllättäneet meidät täysin, eikä niihin kovin hyvin olisi voinut varautuakaan. Kun mustat joutsenet nimeltä pandemia, sota, inflaatio ja taantuma katsovat silmästä silmään, siinä testataan niin oma kuin yhteisönkin jaksaminen äärimmilleen. Siksi näissä ajoissa tarvitaan niin omia taitoja kuin yhteisön tukea.

Kun lähtökohdat ovat vaativat mihin tahansa tekemiseen, kysytään kanttia. Omat rutiinit, jotka tukevat arkea, oma ympäristö ja yhteisö sekä sosiaaliset suhteet nousevat sitä tärkeämpään arvoon, mitä kovempia suorituksia työ vaatii. Kun oman elämän tasapaino on hallussa, kestää arki ja oman työn tekeminen kovempia kolauksia.

Tämän on omakohtaisesti saanut kokea yrittäjänä kuluneen kahden ja puolen vuoden aikana. Ihmiskontakteista ja yhteistyöstä monesti riippuvainen videotuotantoalan yritys sai luovia vaikean korona-ajan yli. Tämä kysyi omaa kehittymistä, mutta myös kannustavan ja rakentavan työyhteisön ja alan ilmapiirin. Suuri apu oli yhteiskunnan tuesta, meille onnekkaasti kehittämistuen muodossa. Näistä olen todella kiitollinen.

Koen, että olimme onnekkaita, ja koen tämän onnen myötä vastuuta siitä, miten voisin tukea muita yrittäjiä. Koen myös, että yhteisöllä, on kyseessä sitten lähipiiri, oman alan kollegat tai laajempi yhteiskunta, on velvollisuus auttaa ja tukea.

Uskon, että nämä yllättävät ja vaikeat ajat vaativat meiltä 2000-luvun näkökulmasta uudenlaista asennetta: solidaarisuutta ja sosiaalista vastuunkantoa. Pysytään toisiamme lähellä, kunnes myrsky helpottaa, ja voimme jatkaa kaikki omalla polulla mahdollisimman vähin kolhuin ja matkasta oppineina.

Jouni Kuru

Brave Teddy Oy

Ohjaaja, tuottaja, osakas

Airiston nuorkauppakamari