Juhlahumu palasi Linnaan: Katso kuvat paikallisista juhlijoista punaisella matolla ja salamavaloissa

0
Kaarinan Kuusistossa asuva, Tyksin tehohoitaja Soile Ranne säteili pinkissä Marjo Haapasalon toteuttamassa puvussa yrittäjämiehensä Juha Ranteen vieressä. – En oikein vieläkään usko tätä todeksi. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu, että itsenäisyyspäivänä istutaan television ääressä ja ihaillaan kauniita pukuja, upeita hiuksia ja meikkejä. Tällaiselle tavalliselle työntekijälle Linnan juhliin pääseminen on usein tavoittamaton haave, Ranne kuvaili ennen juhlia Kaarina-lehdelle.

105-vuotista Suomea juhlistettiin perinteisellä Itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa kahden vuoden tauon jälkeen. Teemana oli itseensä luottava Suomi. Kutsuvieraiden listalla oli erityisesti sotealan ammattilaisia, vapaaehtoistyötä tekeviä, turvallisuuttamme takaavia ja kehitystä eteenpäin vieviä yrittäjiä. Mukana oli luonnollisesti myös kaarinalaisia vieraita. Katso kuvagalleriamme paikallisista vieraista.

 

Soile Ranteen pinkin puvun parina oli edesmenneen kaarinalaisen korutaiteilijan Matti Hyvärisen suunnittelema hopeinen Forte Finlandia -kaulakoru, joka kuuluu itsenäisen Suomen Satavuotiskorut -sarjaan. Mukana juhlassa oli puoliso Juha Ranne. Jutun kuvat Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

Kaarinalainen tehohoitaja Soile Ranne on hoitanut vakavasti sairaita koronapotilaita etujoukoissa. Hän oli myös ensimmäisiä, jotka ottivat koronarokotuksen.

Ranne kuvailee koronavuosien olleen hoitajille kuormittavia sekä fyysisesti että psyykkisesti. Alkuvaiheessa kellään ei ollut tarkkaa käsitystä siitä, miten paljon koronapotilaita tulee ja miten heitä voi hoitaa.

Linnan juhliin oli kutsuttu näyttävä joukko koronapandemiassa työskennelleitä hoitoalan ammattilaisia.

Kaarinalaistaustainen europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) ilmoitti juuri, ettei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa. Mukana itsenäisyyspäivän juhlassa oli puoliso Hennariikka Niinistö. Pari vihittiin syyskuussa Turussa.

 

Kaarinalainen kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok) saapui Linnaan yhdessä puolisonsa, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtaja Petri Virolaisen kanssa.

 

Kaarinalainen kansanedustaja Sofia Virta (vihr.).

KAARINALAISELLA vihreiden kansanedustaja Sofia Virralla oli Linnan juhlissa yllään turkulaisen Kukka Fiorin kukista ja helmistä toteutettu hiuskoriste, jonka värimaailma viittasi Ukrainaan. Virta vieraili marraskuun lopulla Ukrainassa tapaamassa maan poliittista ja sotilaallista johtoa sekä tavallisia kansalaisia, kerrotaan kansanedustajan tiedotteessa.

– Vierailu Ukrainassa oli pysäyttävä. Lupasin siellä kohtaamilleni ihmisille, että en anna Ukrainan unohtua. Kun juhlimme upeaa itsenäisyyttämme hienoissa puitteissa, on tärkeää olla unohtamatta, että ukrainalaiset puolustavat nyt meidänkin lapsiamme, Virta totesi tiedotteessa.

Virran kotimaisesta koivusta valmistetut Coruun Virna-puukorvakorut on suunnitellut muotoilija Tessa Ojala.

 

Kansanedustaja Sofia Virta juhli puolisonsa Atte Ailion kanssa. Virran puku on turkulaissuunnittelija Saara Kuusijärven tekemä. Juhlaseurana parilla oli sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.), joka juhli ompelija-mallimestari Paula Malleuksen toteuttamassa värikkäässä printtipuvussa. Vierellä puoliso Ville Vuorio.
Sofia Virta kantoi hiuslaitteessaan kannanottoa Ukrainan puolesta.

 

Tästä tämän vuoden juhlat muistetaan: presidenttipari desinfioi kätensä useaan kertaan kättelyn aikana.

 

Linnan juhlat 2022

  • Linnan juhlia vietettiin tänä vuonna lähes perinteisin menoin Presidentinlinnassa.
  • Linnaan oli kutsuttu noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea.
  • Vieraiden määrä oli aikaisempia vuosia pienempi ja esimerkiksi sotaveteraanit ja lotat saivat oman juhlansa jo viime viikolla.
  • Linnan juhliin oli tällä kertaa kutsuttu erityisesti henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi vaikeina aikoina ja toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia.
  • Edellisen kerran Linnan juhlia on vietetty vuonna 2019. Kahtena edellisenä vuotena juhlat on peruttu koronaepidemian vuoksi.
  • Terveysturvallisuuden takia Linnassa oli ilmanpuhdistimia ja käsien desinfiointipisteitä.

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio avasivat presidentinlinnan tanssilattian yhteistanssillaan. Presidentinlinnassa tanssittiin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.
Juhlatunnelmaa Linnasta vuonna 2022.