Kaarina saa hyvinvointialueelta vuokratuloina 3 miljoonaa euroa

0
Yksi hyvinvointialueelle kokonaan vuokrattavista tiloista on Kaarinakoti. Arkistokuva.

Yhteensä 20 000 neliömetriä Kaarinan kaupungin omistuksessa olevia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen tiloja on siirtymässä Varhalle eli Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle.

Varha maksaa näistä kiinteistöistä jatkossa Kaarinalle runsaat 3 miljoonaa euroa vuokraa vuosittain. Summasta 1,6 miljoonaa euroa on pääomavuokraa ja 1,5 miljoonaa euroa ylläpitovuokraa.

Pääomavuokran määrä perustuu kiinteistön hankintahintaan, jota on viilattu rakennuskustannusindeksin muutoksella sekä oletuskulumisella. Ylläpitovuokra sisältää esimerkiksi kunnossapito-, lämmitys-, sähkö-, vesi- ja jätehuoltokustannukset. Nämä on laskettu Skenarios-ohjelmalla.

Kaarinan pääterveysaseman vuokra tarkistetaan, kun esteetön kuntosali valmistuu. Muista investoinneista sovitaan jatkossa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa.

Kaupunki vuokraa tilat Varhalle vuosiksi 2023–2025. Lisäksi on mahdollisuus yhteen optiovuoteen.

Kaarinan sosiaali- ja terveydenhuollolla on myös ollut käytössään useita tiloja, joissa kaupunki itse on vuokralla. Ne siirtyvät vanhoilla vuokrasopimuksilla suoraan hyvinvointialueen hallintaan. Näitä ovat esimerkiksi Hovirinnan palvelukeskus, Värttinän palvelutalo, perhehoitokylä Säde, Tupasvilla, Krossissa sijaitseva perhekeskus sekä Katariinankulma, jossa on esimerkiksi Eerikki.

Kaarina vuokraa Varhalle


Koko rakennuksen


Kaarinan terveyskeskus

Piikkiön terveyskeskus

Littoisten terveysasema

Kaarinakoti

Omaishoidon tukikeskus Visiitti

Piikkiökoti

Toimintakeskus Tikli

Toimintakeskus Touko

Kaarinan paloasema

Piikkiön paloasema

Osan rakennuksesta


Poliisitalo

Pikantti

Kaarinatalo

Oskarintalo

Koulujen terveydenhuollon tilat

Lisäksi asunto-osakkeita tukiasunnoiksi