Kaarinan hyvinvointijaosto sai puheenjohtajan kokoomuksesta

0
Kaarinan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina hyvinvointijaoston kokoonpanon. Arkistokuvassa Malla Rannikko-Laine ja muita kokoomuksen valtuutettuja.

Tammikuussa toimintansa aloittavan Kaarinan hyvinvointijaoston puheenjohtajaksi valittiin Aila Laitinen kokoomuksesta ja varapuheenjohtajaksi Essi Hiltunen SDP:stä. Kaupunginvaltuusto sinetöi 11-jäsenisen hyvinvointijaoston kokoonpanon maanantaina.

Hyvinvointijaosto toimii kaupunginhallituksen alaisuudessa ja korvaa lakkautettavan sosiaali- ja terveyslautakunnan. Hyvinvointijaoston kokoonpano on pitkälti sama kuin lakkautettavan sosiaali- ja terveyslautakunnan, mutta puheenjohtajat vaihtuivat. Sosiaali- ja terveyslautakunnan nykyinen puheenjohtaja, perussuomalaisten Jari Ilkka toimii hyvinvointijaostossa varsinaisena jäsenenä.

Uusi jaosto vastaa kunnan vastuulle jäävistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävistä sekä kaupungin ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toimintojen yhteensovittamisen seurannasta. Lisäksi jaosto vastaa työllistämisen ja kotouttamisen toimintalinjauksista.