Kaarinan kaupunki pyytää asukkailta sähkönsäästövinkkejä – palkintona otsalamppuja

0
Suomalaisten on syytä varautua ensi talvena sähkökatkoihin. Kuvituskuva: Marttiina Sairanen/TS

Kaarinan kaupunki kerää asukkailta nettikyselyllä sähkönsäästövinkkejä ruuhkahuippujen tasaamiseksi. Sähkönsäästövinkkejä kaivataan niin asukkaiden kuin kaupungin palvelujen näkökulmasta.

Asukkailta kysytään, miten he itse voisivat säästää sähköä suurimman kulutuspiikin aikaan ja miten Kaarinan kaupunki voisi vähentää kulutusta, jotta ruuhkapiikeiltä vältyttäisiin? Kyselyyn voi osallistua 11.12. saakka osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/211F9EC8F97AC0BD. Vastaajien kesken arvotaan otsalamppuja ja Kaarina-aiheisia tuotteita.

Suomessa voi tulla ensi talvena pulaa sähköstä. Asukkaiden on syytä varautua siihen, että sähkön kulutusta saatetaan joutua rajoittamaan paikallisesti. Kaarinan kaupungin johtoryhmä on valmistellut sähkökatkoihin varautumista ja niihin liittyvää viestintää.

Asukkaille on julkaistu koostesivu, jossa on sähkönsäästövinkkejä ja varautumisohjeita sekä tietoa viestintäkanavista, joita kaupunki käyttää normaali- ja poikkeustilanteissa. Kaarinan kaupunki tiedottaa sähkökatkoista vain jos ne vaikuttavat kaupungin omiin palveluihin. Asukkaita neuvotaan tutustumaan päivittyviin ohjeisiin ja yhteystietoihin osoitteessa www.kaarina.fi/varaudu

Kuntien tulee varmistaa tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös erilaisissa häiriötilanteissa, kuten sähkökatkojen aikana. Jos sähkökatko tulee, palveluja ja toimintaa pyritään jatkamaan tilanteeseen nähden normaalisti. Kaarinan kaupunki on varautunut eri pituisiin sähkökatkoksiin siten, että ne eivät mahdollisuuksien mukaan vaikuta kriittisiin palveluihin.

Lisätty 2.12. klo 19.00. tarkennus juttuun: Sähkönsäästövinkkejä etsitään ruuhkahuippujen tasaamiseksi.