Kaarinan keskustakilpailu avattiin

0
Kaarinan kaupunki hakee ideoita keskustan kehittämiseksi suunnittelukilpailulla.

Kaarinan keskusta-alueen suunnittelukilpailu on käynnistynyt. Kilpailun tavoitteena on saada aikaan viihtyisä ja houkutteleva keskusta. Kaarinan ydinkeskustan käsittävä kilpailualue on kooltaan 39 hehtaaria.

– Toivomme, että suunnittelu on energia-, asumis- ja liikenneratkaisujen osalta innovatiivista ja monella tavalla kestävää. Lisäksi haluamme, että keskusta säilyy kaikkien liikkumismuotojen suhteen saavutettavana ja tarjoaa monipuolisia palveluita, kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen kuvailee tiedotteessa.

Kilpailu on avoin sekä koti- että ulkomaisille osallistujille. Kilpailijoiden toivotaan muodostavan suunnitteluryhmiä, joissa on kaupunkisuunnittelun, arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja liikennesuunnittelun asiantuntijoita. Kilpailu on salainen, eli kilpailutyöt jätetään nimimerkillä ja tekijät selviävät vasta, kun kilpailutyöt on arvosteltu. Kilpailutöitä otetaan vastaan 14.4. saakka. Kilpailutöissä esitettyjä ideoita lähdetään viemään käytäntöön esimerkiksi asemakaavoituksen kautta.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kaupunginjohtaja Harri Virta , kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää , kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen ja tekninen johtaja Jyrki Haapasa ari. Politiikoista tuomaristossa ovat kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Marjo Uotila (kok.) ja varapuheenjohtaja Sari Hukkanen (sd.) sekä kaupunginvaltuutetut Hannu Rautanen (vihr.) ja Åsa Gustafsson (r.), Varsinais-Suomen ELY-keskuksen nimeämänä tuomaristoon kuuluu projektipäällikkö, liikennesuunnittelija Matti Kiljunen . Suomen Arkkitehtiliiton nimeämänä tuomaristoon kuuluvat professori Hannu Huttunen ja arkkitehti Aleksi Myyryläinen .