Kaarinan sote-menot ylittämässä budjetin yli miljoonalla

0

Kaarina sosiaali- ja terveysmenot ovat tänä vuonna ylittämässä budjetin 1,2 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina lisämäärärahan myöntämisen kuluvan vuoden talousarvioon.

Lopullisen päätöksen määrärahalisäyksestä tekee kaupunginvaltuusto.

Ikäihmisten palvelut ovat ylittämässä Kaarinassa budjetin 2,2 miljoonalla eurolla, lastensuojelu noin 600 000 eurolla ja terveyspalvelut noin 1,7 miljoonalla eurolla. Tulosta paikkaa, että sote-palvelujen muut yksiköt alittavat talousarvion noin 1,3 miljoonalla eurolla.

Tilannetta helpottaa myös, että valtio korvaa Kaarinan koronaan liittyviä kustannuksia kuluvalta vuodelta noin 1,8 miljoonaa euroa. Korvaus saadaan joulukuussa.

Varsinais-Suomen erityishuoltopiiriltä on toiminnan siirtyessä hyvinvointialueelle jäämässä jonkin verran kertynyttä ylijäämää, joka jaetaan jäsenkunnille. Kaarinalle rahaa on tulossa arviolta 100 000 euroa. Tämäkin on huomioitu ennusteessa.

Menoylityksiä perustellaan muun muassa sillä, että vaativaa hoitoa tarvitsevien asiakkaiden määrä on kasvanut ikäihmisten palveluissa. Osasyynä ylitykseen ovat myös ostopalveluiden hintojen kohoaminen sekä henkilöstön saatavuusongelmat.