Kaarinan terveyskeskuksen puhelinjärjestelmää uudistettiin: Päivystysaikaa tarvitsevien on odotettava linjalla

0
Arkistokuva.

Kaarinan terveyskeskuksen puhelinjärjestelmään on tehty muutoksia. Jatkossa päivystyksellisissä asioissa ei pysty jättämään takaisinsoittopyyntöä, vaan soittajan on jäätävä odottamaan linjalle, että puheluun vastataan.

Päivystyslinjalle on jäätävä odottamaan siinä tapauksessa, jos arvioi tarvitsevansa ajan äkillisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi. Sairaslomapyynnöt kuuluvat myös päivystyslinjalle.

Johtava ylilääkäri Antti Sandén ei osannut arvioida maanantaina, kauanko puheluihin vastaaminen on kestänyt keskimäärin.

Kiireettömissä asioissa sekä korona- ja rokotusasioissa toivotaan asiakkaita jättämään takaisinsoittopyyntö. Jotta järjestelmä toimisi, ei päivystyslinjalla hoideta kiireettömiä asioita, kuten ajanvarauksia perussairauksien seurantakäynneille, rokotuksiin, laboratorioon tai röntgeniin. Myös reseptien uusintapyynnöt kuuluvat kiireettömiin takaisinsoittoihin. Tavoitteena on, että kiireettömiin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Sandénin mukaan puhelinjärjestelmään tehdyt muutokset edesauttavat päivystysasiakkaiden tasapuolista kohtelua. Ajanvarauksen ollessa ruuhkautunut kaikki vastaanottoajat ovat saattaneet mennä ennen kuin takaisinsoittopyyntöihin on ehditty reagoida. Jatkossa puheluihin vastataan soittojärjestyksessä.

1 400 puhelua viikossa


Kaarinan terveysasemalle tulee keskimäärin 1 400 puhelua viikossa. Päiväkohtainen vaihtelu voi olla 100–300 puhelua, joten vastausajat vaihtelevat.

Järjestelmä sallii hoitajaa vastaamaan takaisinsoittopyyntöön vain kerran. Asiakkaan jättämä soittopyyntö häviää listalta, jos asiakas ei vastaa puheluun.

Kaarinan terveyskeskus tiedottaa, että puhelinpalvelut voivat mahdollisesti hidastua vuoden alussa hyvinvointialueelle siirtymisen vuoksi. Asiakkailta toivotaan ymmärrystä.

– Olemme yrittäneet parhaamme mukaan valmistautua tuleviin muutoksiin. Puhelinjärjestelmämme saattaa muuttua tulevaisuudessa, mutta ainakin toistaiseksi palvelut toimivat nykyisellä tavalla. Terveyskeskuksessa palvelemme jatkossakin kaarinalaisia sekä Kaarinan terveyspalvelut valinneita asiakkaita, tiedotteessa kerrotaan.

Tärkeät numerot


Kaarinan pääterveysaseman päivystysnumero

p. 02 588 2600, avoinna ma–pe klo 8–16.

Kiireettömät asiat ja rokotusasiat p. 02 588 2600 ma–to klo 8–14 ja pe klo 8–12. Jätä takaisinsoittopyyntö!

Laboratorio p. 02 588 2253 ma–to klo 9–14

Röntgen p. 02 588 2240 ma–to klo 7.45–15.30 sekä pe klo 7.45–15.