Kaarinassa järjestetään jouluhartaus haukuista huolimatta

0
Arkistokuva joulua fiilistelevästä koirasta. Kuvan otti Timo Jakonen.

Jos omistaa lemmikin, joka sietää toisia eläimiä ja joulukuista ulkosäätä, kannattaa suunnata lauantaina Kaarinan kirkolle. Paikalla järjestetään lemmikkien jouluhartaus.

– Meiltä on pitkään toivottu jouluhartautta, johon voisi tulla varsinkin koiran kanssa, kertoo Kaarinan seurakunnan diakoniatyöntekijä ja viestijä Anna-Kaisa Leppänen.

– Esimerkiksi monelta ikäihmiseltä on puoliso kuollut, ja lemmikki on ainoa perheenjäsen. Sen kanssa halutaan jakaa joulutunnelmia. Lisäksi moni on toivonut joulusiunausta lemmikille. Lemmikin halutaan kokevan, että tilaisuus on tarkoitettu juuri sille.

Turussa on pidetty lemmikkien jouluhartauksia jo useita vuosia, mutta kerta on Kaarinan seurakunnassa ensimmäinen. Tosin muita haukkuhartauksia Kaarinassa on jo pidetty.

Jouluhartaus on vajaan puolen tunnin mittainen, ja mukana on papin puheen lisäksi musiikkia. Tarjolla on herkkuja lemmikeille sekä glögiä ja pipareita ihmisille.

Todennäköisesti ihmiset tulevat paikalle nimenomaan koiran kanssa. Leppänen tietää, että haukkuhartauksissa on nähty myös minipossuja, frettejä ja miniponeja.

– Lemmikin omistajat tuntevat lemmikkinsä, ja toivomme heidän arvioivan, voiko hartaus aiheuttaa vaaratilanteita tai lemmikissä pelkoa. Kaikki ovat tietenkin tervetulleita.

Lemmikkien jouluhartaus la 10.12. klo 14 Kaarinan kirkon pihapiirissä.