Kalttassuolla rottaongelma

0
Arkistokuva

Littoisten Kalttassuolla on näkynyt viime aikoina rottia ongelmaksi asti. Kaarina-lehteen yhteyttä ottanut lukija toivoo, etteivät Kalttassuon asukkaat ruokkisi tänä talvena pihoillaan lintuja, sillä ruokinnat houkuttelevat paikalle myös rottia. Jos rottia löytyy omasta pihapiiristä, on suositeltavaa ottaa yhteyttä tuholaistorjujaan.

Kaarina-lehti uutisoi Kuusiston rottaongelmasta viime keväänä. Juttuun haastateltu terveystarkastaja Tiina Torkkeli-Pitkäranta kertoi rottahavaintojen yleistyneen niin Kaarinassa kuin ympäristökunnissa. Syynä saattaa olla leudot talvet.

Yksittäinen rottahavainto vihjaa siitä, että alueella liikkuu enemmänkin rottia. Yksi rotta voi synnyttää vuodessa 70–80 poikasta.

Rottaongelmaa voi ehkäistä huolehtimalla, ettei jätä pihalle ruokaa tai ruuantähteitä. Kompostorien ja roskasäiliöiden on oltava suljettuja ja niin tiiviitä, että rotta ei pääse niihin sisälle.

Myöskään omenoita tai juuresten naatteja ei kannata jättää syksyllä puutarhaan tai avokompostiin. Lintujen ruokintapaikkojen on oltava sellaisia, että rotat eivät pääse niihin käsiksi eikä maahan päädy siemeniä.

Koko arkistojuttu löytyy Kaarina-lehden verkkosivuilta otsikolla ”Rotta viihtyy turhan hyvin Kaarinassa”.