Kirjalansalmen sillan teräsrakenne tehdään oululaisella konepajalla

0
Havainnekuva teräsrakenteesta, jonka päälle valetaan siltakansi. Kuvassa hankittava teräsrakenne vihreänä.

Kirjalansalmen uuden sillan teräsrakenteen toimittajaksi on valittu kotimainen valmistaja Steel Group Pohjanmaa Oy. Alihankintasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona.

Sillan teräsrakenne on hankekokonaisuuden suurimpia yksittäisiä alihankintoja.

– Aikataulullisesti se on sillan valmistumisen kannalta yksi kriittisimpiä kokonaisuuksia, jotta uusi silta valmistuu ajallaan vuoden 2025 lopussa. Laadukkaan toimituksen lisäksi kotimaisuus korostuu kokonaisuudessa: kotimainen konepaja valmistaa rakenteen kotimaisesta teräksestä, sanoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Kirjalansalmen sillan teräsrakenteen työt käynnistyvät heti konepajasuunnittelun äärellä. Varsinaiset teräsosien valmistustyöt keskittyvät loppuvuoteen 2023 ja alkuvuoteen 2024. Asennustyö Kirjalansalmen siltapaikalla valmistuu loppusyksyllä 2024, jonka jälkeen teräsrakenteen varaan valetaan vinoköysiosuuden siltakansi.

–  Urakkasopimus on meille erittäin iso asia, ja projekti tulee työllistämään meitä merkittävästi seuraavan kahden vuoden aikana. Kirjalansalmen sillan teräsurakka on konepajan historian suurin yksittäinen suomalainen siltaprojekti, mitä Oulussa on valmistettu reilun 40 vuoden aikana, niin tonnimäärältään kuin urakkasumman osaltakin, toteaa toimitusjohtaja Henrik Kiviniemi Steel Group Pohjanmaa Oy:stä.